Presentació de l'alcaldia

Benvolgudes i benvolguts veïnes i veïns;

Benvinguts a la pàgina web de l'Ajuntament de Gurb. Estem en plena era tecnològica i les xarxes socials i les noves formes de comunicació han de ser presents en la relació entre la ciutadania i l'Ajuntament. Esperem doncs, que aquest portal sigui una eina eficaç per fomentar la participació ciutadana, facilitar l'accés a una informació completa i detallada de forma transparent i honesta, agilitzar tràmits i gestions i que es converteixi en una finestra oberta a tots els visitants que hi accedeixin i tinguin ganes de conèixer el nostre estimat municipi.

Com bé sabeu, Gurb és un poble extens i divers conformat per les quatre parròquies, on una bona part dels habitants de Gurb hi desenvolupa una important activitat agrícola i ramadera que, juntament amb el sector industrial i alimentari, suposa un dels motors econòmics municipals i comarcals. Així mateix, d'uns anys ençà s'ha consolidat la zona urbana, cosa que ha comportat un creixement significatiu de la població i de les necessitats associades.

En són un exemple, la consolidació de la xarxa d'equipaments municipals com el Consultori municipal, centres educatius, punt jove, casal de la Gent Gran, Espai Activa't, zona esportiva, etc. Continuarem treballant per millorar-los de forma continuada i introduir elements de dinamització dels espais municipals per fer-los més accessibles i útils per tots els gurbetans i gurbetanes.

Per tot això, les línies de treball de l'ajuntament es centraran en implantar polítiques d'equilibri i vertebració territorial i social que possibilitin que Gurb es converteixi en un exemple de municipi sostenible a nivell econòmic, social, educatiu, cultural, ambiental i esportiu. Un municipi amb oferta d'habitatge social i de qualitat i amb serveis adequats a les necessitats de la seva gent, i on la cultura, l'educació i medi ambient siguin pilars fonamentals pel desenvolupament i equilibri territorial.

En les darreres eleccions municipals del 26 de maig, va votar el 80% de la població amb dret de vot. Ens autoimposem l'obligació de governar pel 100% dels veïns i veïnes de Gurb i volem estar sempre amatents a les necessitats. Ens sentim orgullosos de Gurb i poder-ne formar part i per això intentarem parlar i ser accessibles amb i per tothom: joves, grans, gent de pagès, gent de la zona urbana, sectors econòmics, etc, donant prioritat als serveis i treballant per fer possible que tots els que han nascut i crescut a Gurb puguin quedar-s'hi a viure. Aquesta és una prioritat del mandat i treballarem incansablement perquè aquest i altres projectes estratègics com la construcció del nou institut, siguin una realitat al més aviat possible.

Us convidem a conèixer Gurb i descobrir que es tracta d'un Poble arrelat a la Terra amb una llarga història al darrera.

Esperem que aquest lloc web sigui un canal obert on rebre suggeriments i aportacions dels veïns i, també, poder copsar opinions dels visitants.

Sigueu benvinguts i benvingudes al lloc web de l'Ajuntament de Gurb.

Gurb, 15 de juny de 2019

L'alcalde
Josep Casassas Jordà