Recta final d'activitats a la Festa Major de Gurb 2022

Divendres, 2 de desembre de 2022

Aquest dimecres, 30 de novembre, van tenir lloc bona part dels darrers actes de la Festa Major d'aquest 2022, amb la missa, el castell de focs i teatre.

La Festa Major de Gurb va encarar ja la recta final de l'edició d'enguany aquest passat dimecres, 30 de novembre, amb un bon reguitzell d'activitats per a tots els públics i gustos. Després de diverses setmanes amb propostes de tota mena, coincidint amb el dia de Sant Andreu es van ajuntar pràcticament totes les activitats que encara quedaven en el programa, totes elles amb bona participació i rebuda.

El tret de sortida el va donar la tradicional missa de Festa Major, que va tenir lloc a la Parròquia de Sant Andreu el mateix dimecres a les 12 del migdia. Com ja és habitual, l'acompanyament musical no va faltar gràcies a l'actuació i les veus de la Coral de Gurb, que van amenitzar i acompanyar l'ofici solemne.

Un altre dels actes que tampoc podia faltar en una jornada com la de dimecres va ser el castell de focs, que va il·luminar el cel del municipi per acomiadar la festa més important de Gurb. L'espectacle pirotècnic va començar a 2/4 de 9 del vespre, i es va disparar des de l'avinguda de Sant Bartomeu del Grau, per tal que es veigués des de tot el poble.

Un final de festa teatral

No totes les activitats van acabar amb el castell de focs, ja que, a les 10 de la nit, encara vam poder gaudir del millor final de festa teatral gràcies a l'actuació del grup La Gronsa del Molí.

Representant per primera vegada l'obra 'Les cartes d'Hèrcules Poirot', el grup va omplir el Teatre del Molí de l'Esperança de gent i de bon teatre gràcies a una posada en escena d'allò més vistosa i de molta diversió. Sota la direcció d'Irina Roig, la gran varietat d'actors i actrius que van prendre'n part van fer gaudir a tot el públic durant gairebé una hora i mitja gràcies a una actuació, vestuari i decoració excel·lents.

Fotografia: Joan Parera

Malgrat que aquestes activitats ja tenien gust de final de festa, encara queden dues propostes més programades per aquests dies vinents. La primera serà aquest diumenge, 4 de desembre, amb la segona passada de l'obra de teatre 'Les cartes d'Hèrcules Poirot', per a aquelles persones que no la van poder gaudir aquest passat dimecres. Serà al Teatre del Molí de l'Esperança a les 6 de la tarda.

La darrera proposta dins del programa de Festa Major d'aquest 2022 la trobem el diumenge 11 de desembre amb la tradicional missa dels difunts. Originalment, l'activitat estava prevista per aquest mateix diumenge, però finalment s'ha hagut d'endarrerir una setmana.

Darrera actualització: 2.12.2022 | 14:27