Aprovat el pressupost anual en el primer ple del 2023

Dimarts, 24 de gener de 2023

El primer ple de l'any va ser ràpid, durant només mitja hora, i sense massa debat tot i presentar un total de 17 propostes en l'ordre del dia.

El ple municipal de l'Ajuntament de Gurb va aprovar, ahir dilluns 23 de gener, el pressupost per al 2023 en el que va ser el primer Ple Ordinari d'enguany. La sessió va transcórrer amb fluïdesa i sense generar massa debat, aprovant pràcticament tots els punts de l'ordre del dia per unanimitat. A més, va ser un ple molt ràpid, durant exactament mitja hora. 

Precisament el punt més important de la sessió va ser l'únic que va generar debat entre els grups municipals. Concretament, va originar-se per part de Junts per Gurb, que van votar en contra dels comptes al·legant que el seu grup no havia participat activament en l'elaboració dels pressupostos. Tot i votar-hi en contra, però, van manifestar que es tractava d'uns comptes ajustats, correctes i ben fets

Finalment el punt es va aprovar per majoria, donant llum verda als pressupostos municipals per al 2023. Aquest va ser l'únic punt que no es va aprovar per unanimitat, ja que tota la resta van rebre consens total per part de la sessió plenària. 

Pel que fa a la resta de punts en l'ordre del dia, hi havia diferents aprovacions pendents, com la relació de factures, els crèdits incobrables, l'ordenança de la concessió de l'aigua, la subvenció per asfaltar camins o el nou model del reglament de l'arxiu. Tampoc van faltar les habituals aprovacions de llicències d'obres, que també van rebre el vistiplau de tots els participants. 

Just abans d'acabar el ple es va votar també un punt fora de l'ordre del dia: l'autorització de transferència de la gratuïtat I2 a l'Escola La Quitxalla, dels mesos de setembre a gener. Com marca el protocol, primer es va votar la importància del tema per entrar-lo en el primer ple de l'any i, posteriorment, va sotmetre's a votació. Com pràcticament la resta de punts, va aprovar-se per unanimitat. 

Darrera actualització: 24.01.2023 | 15:46