Projecció: "El día que volaron la montaña"

Divendres, 2 de juny de 2023 a les 20.30 h

Un documental d'Alba Bresolí. 

INFORMACIÓ TÈCNICA: 

  • Duració: 28min
  • Gènere: Documental

SINOPSIS El 1959, en ple règim franquista, el poble d'Escó va ser expropiat per a la construcció d'un pantà. Tots van abandonar el poble menys la família Guallar, que es va negar a l'expropiació i a abandonar casa seva i el seu bestiar. Avui, els germans Fèlix, Baltasar i Evaristo Guallar són els únics habitants del poble. Però el seu món es torna a veure amenaçat quan es comença a construir una autopista.

FESTIVALS I PREMIS EL DÍA QUE VOLARON LA MONTAÑA s’ha projectat en reconeguts festivals com el Festival de Màlaga (Menció Especial del Jurat, 2022), Documenta Madrid (Premi del Jurat Jove, 2022), D’A Film Festival, IndieLisboa, Sheffield o IDFA, entre altres. També va estar nominat a la XV edició dels Premis Gaudí i va ser candidat a Millor Curtmetratge a la XXXVI edició dels Premis Goya.

BIOGRAFIA DE LA DIRECTORA ALBA BRESOLÍ és una documentalista emergent de Muntanyola. El 2019 es va graduar en Comunicació i Realització Cinematogràfica a la Universitat Pompeu Fabra. Va passar dos semestres a la Universitat Bauhaus (Weimar, Alemanya) on va rebre diverses beques per realitzar dos curtmetratges documentals: DOMUS i CUENCAS, filmats en 8mm. El seu curtmetratge documental DOMUS ha estat projectat a diferents festivals internacionals. El 2019 va obtenir una beca per estudiar un Màster en Documental Creatiu a la Universitat Pompeu Fabra. La seva primera col·laboració professional és amb la productora catalana Polar Star Films, que ha produït el seu curtmetratge documental EL DÍA QUE VOLARON LA MONTAÑA

Sala del Molí de l'Esperança

Mas l'Esperança, s/n - 08503 Gurb - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 938 860 166
Fax: 938 860 047
Adreça electrònica: ajgurb@gurb.cat
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 25.05.2023 | 15:58