3a. sessió de la Taula de Polígons de Gurb

Dimarts, 1 de febrer de 2022 a les 00:00

El passat dimecres dia 26 de gener, va tenir lloc la 3a. trobada entre l'Ajuntament de Gurb, Creacció i empreses dels polígons del municipi.

Aquest és un espai que busca apropar empreses i ajuntament amb l'objectiu d'identificar necessitats dels polígons i les seves empreses i sumar sinergies. També serveix per fer arribar a les empreses els projectes i subvencions en què participa l'Ajuntament de Gurb individualment o a través de projectes comarcals, com és el cas del projecte Treball, Talent i Tecnologia finançat per la Diputació de Barcelona.

La trobada va tenir una bona participació d’empreses i també hi va assistir Núria Macià, directora de Creacció, Enric Aparicio, enginyer municipal, el regidor d’urbanisme Pere Miralpeix i l’alcalde Josep Casassas.

En aquesta 3a. sessió, l'Ajuntament va compartir diferents projectes:

  1. L'estudi de mobilitat als polígons que s'està fent conjuntament entre els ajuntaments de Vic i Gurb, donat que aquests formen un únic conjunt per la seva proximitat. Aquest estudi ha de permetre millorar la mobilitat entre els polígons dels 2 municipis.
  2. L'estudi de residus de les empreses de Gurb que es va explicar que es faria a l'anterior reunió, està pendent arrencar per temes de contractació.
  3. Seguretat: es va informar de les càmeres de seguretat que s'estan instal·lant al voltant dels polígons de Vic i Gurb.
  4. Noves zones d'aparcament previstes; es va explicar el projecte d'adequar 2 noves zones d'aparcament als polígons, una per vehicles i una per camions.
  5. Comunitats energètiques: es va fer la proposta d'estudiar la creació d'una comunitat energètica industrial, a Gurb ja s'està impulsant una comunitat a nivell domèstic, entre empreses. L'Ajuntament estaria disposat a cedir una parcel·la gran a la comunitat energètica industrial, si les empreses s'organitzessin per crear aquest instrument. Es va acordar que es demanaria una subvenció a la Diputació de Barcelona per rebre assessorament per concretar com caldria articular aquesta proposta.

Les empreses també van poder traslladar algunes necessitats molt concretes d'alguns espais dels polígons i es va acordar fer una nova trobada el proper trimestre.

Darrera actualització: 01.02.2022 | 16:50