Accident sense major afectació a la planta d'Aigües Vic

Dimecres, 15 de febrer de 2023 a les 13:00

La incorrecta barreja de dos productes va causar una forta deflagració ahir a la planta de Gurb, deixant quatre ferits lleus per inhalació de fum.

Una forta deflagració causada per un error humà va obligar a activar el Pla PLASEQCAT ahir a la planta potabilitzadora que Aigües Vic té a Gurb, deixant quatre treballadors ferits lleus per inhalació de fums i un total de 14 evacuats entre els treballadors de la planta i el personal d'una obra propera. Els ferits van ser donats d'alta el mateix dimarts a la tarda.

L'avís va donar-se a les 10.50 del matí després que un transportista extern, encarregat habitualment d'omplir el tanc de productes usats per tractar l'aigua, barregés dos productes que no tocava. Aquest fet va causar una forta deflagració seguida d'un petit núvol que va portar a l'activació del protocol de Protecció Civil.

Fins a la zona s'hi van traslladar unitats dels Mossos d'Esquadra, els Bombers de la Generalitat i del SEM, que van atendre a quatre persones per irritació respiratòria i ocular. Entre elles hi havia el conductor del camió i un ajudant, qui van efectuar les operacions de barreja. La fuita d'àcid clorhídric no va afectar el circuit d'aigua potable ni ha afectat el subministrament d'aigua potable.

Després d'assegurar la zona i de revisar a fons les instal·lacions, a les 17.10 Protecció Civil va donar per finalitzada l'alerta, desactivant el Pla PLASEQCAT. Ja al vespre la potabilitzadora va tornar a funcionar amb total normalitat, així com es va confirmar que totes les persones afectades van ser donades d'alta de l'Hospital Universitari de Vic.

Darrera actualització: 15.02.2023 | 11:49