Aprovades les normes subsidiàries per a parcs solars

Dimarts, 20 de desembre de 2022

El darrer Ple Ordinari del 2022, celebrat el dilluns 19 de desembre, va aprovar tots els punts en l'ordre del dia per unanimitat entre els assistents.

L'últim ple municipal de Gurb d'aquest 2022 va cloure seguint la mateixa dinàmica que s'ha seguit en les sessions de pràcticament tot l'any, mostrant una clara unanimitat entre tots els grups municipals en un ple que va durar poc més de 20 minuts. La sessió presentava un total de 17 punts, la majoria d'ells ratificacions i aprovacions de llicències urbanístiques.

Els primers punts de la sessió van ser els ja habituals: l'aprovació de l'acta del darrer ple i la relació de factures superiors a 10.000 euros, que van aprovar-se de manera unànime. També es va aprovar amb tots els vots a favor la modificació de crèdit 11/2022, tercer punt del Ple Ordinari del mes de desembre. 

El punt més remarcable del dia va ser l'aprovació provisional de la modificació de normes subsidiàries per a la regulació de parcs fotovoltaics en sòl no urbanitzable. El tema ja ha estat recurrent en moltes de les sessions d'aquest 2022, i va ser en aquest mes de desembre quan es van aprovar les modificacions en les normes. 

Ja a les acaballes de la sessió, també va sotmetre's a votació la moció 'Per una Plana viva!', presentada i ratificada per molts ajuntaments a la comarca. Amb l'aprovació unànime del consistori gurbetà, ja són 24 de 28 municipis que l'han validat a Osona, incloent-hi també el Consell Comarcal, marcant un clar camí cap al planejament urbanístic sostenible que reclama.

Finalment, en l'apartat de precs i preguntes, el grup de Junts per Gurb va demanar la data en la qual se sotmetria a votació el Pressupost Municipal. Se'ls va traslladar que està previst que es faci en el ple del mes de gener, que tindrà lloc el 16 de gener del 2023.

Darrera actualització: 20.12.2022 | 15:33