Aprovat inicialment el projecte de l'skatepark de Gurb

Dimarts, 20 de setembre de 2022 a les 13:00

El Ple Ordinari del mes de setembre va tirar endavant el projecte, però amb els vots en contra de l'oposició per discrepàncies en la ubicació del parc.

Gurb tindrà, ben aviat, un parc de patinatge obert a la població situat a la urbanització de 'La Ronda' de Gurb gràcies a la ratificació per majoria en el Ple Ordinari d'aquest mes de setembre. La sessió ordinària, una de les més extenses del curs polític amb un total de 17 punts i la ratificació de 14 llicències, va tenir lloc el dilluns, 19 de setembre, a 2/4 de 9 del vespre. 

 

Primera sessió després de les vacances d'estiu

Com és habitual en aquests casos, la primera sessió plenària després de les vacances del mes d'agost va estar carregada de punts a debatre i aprovar, la gran majoria d'ells per unanimitat. La sessió va començar amb les recurrents aprovacions de les darreres actes del ple i la validació d'aquelles factures superiors a 10.000 euros. 

El segon punt del dia es va tractar d'una donació per part de la família Fiter d'una pel·lícula de 1974 gravada al Mas Esperança de Gurb. Es va agrair la donació, que passarà a formar part de l'Arxiu Municipal gràcies al seu valor històric. 

Un dels punts importants del dia també va ser l'aprovació de la modificació de crèdit 8/2022, d'un total de 172.920 euros, que es destinaran pràcticament del tot a suplements per als crèdits inicials. Aquesta modificació ve incentivada, sobretot, per l'increment dels preus dels materials i subministraments.

En el ple també es va aprovar per unanimitat l'adhesió al contracte basat en l'acord marc ACM-ENDESA per al subministrament de gas natural.

 

Skatepark i Projecte PRIMA, temes principals

Els dos temes principals del Ple Ordinari del mes de setembre van ser, sens dubte, l'aprovació inicial del projecte del parc de patinatge de Gurb i l'aprovació del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Gurb i l'Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC). 

El primer punt en l'ordre del dia va ser l'aprovació del projecte de l'skatepark, adjudicat a l'empresa Vulcano Skateparks, per un pressupost d'execució per contracte de 107.671,40 euros. L'aprovació inicial va tirar endavant, però amb el vot desfavorable de l'oposició, que va mostrar-se en contra de la ubicació del nou parc. 

El Sr. Joan Roca, del grup municipal Junts per Gurb, va destacar que no votaven en contra del projecte, sinó del lloc on es pretenia construir. Al·legava que, com recull un informe de la Diputació de Barcelona, aquest podria acollir-se a la zona esportiva. L'alcalde, Josep Casassas, va explicar tota la feina prèvia en l'elecció de l'espai, treballada i reflexionada

El darrer punt protagonista del ple va ser l'aprovació del conveni entre l'Ajuntament de Gurb i l'IREC, que va aprovar-se per unanimitat i amb l'agraïment per part de l'oposició, que va destacar la bona feina de l'equip de govern en aquest projecte. També va reclamar la creació de la comissió econòmica de seguiment, a la qual es va comprometre Casassas

 

Un cop sotmesos a votació tots els punts del dia, la sessió plenària va aprovar totes les llicències d'obra i els decrets d'alcaldia presentats, tots ells per unanimitat. Sense precs i preguntes, ni assumptes sobrevinguts, la sessió es va donar per tancada a les 21.11.

Darrera actualització: 10.12.2022 | 18:41