Aprovats projectes importants per Gurb en el ple de març

Dimecres, 29 de març de 2023 a les 13:00

Pràcticament tots els punts en l'ordre del dia es van aprovar per unanimitat, entre els quals hi havia ordenances i l'aprovació de grans projectes urbanístics.

Ple Ordinari exprés el que va tenir lloc a l'Ajuntament de Gurb aquest passat dilluns, amb un total de 12 punts en l'ordre del dia i poc més de mitja hora de sessió plenària. En el ple de març pràcticament tots els punts van aprovar-se per unanimitat, a excepció del punt número 5, referent a la modificació de la plantilla de personal per al 2023, on Junts per Gurb es va abstenir.

La sessió, que va comptar amb l'assistència de tots els regidors, va començar a dos quarts de nou del vespre, i va tancar-se quan passaven tres minuts de les nou. Només alguns punts van originar debat, tot en to positiu, entre els grups municipals. El primer va ser el projecte de Ca l'Arqués, quan Junts per Gurb va destacar que era molt interessant la proposta de separar-ho en fases de construcció.

També va comentar-se per part de Junts per Gurb el projecte executiu de la millora de la N-152A, quan el grup va comentar que creia que s'havien d'acabar de llimar i polir alguns detalls en el tema de materials. Malgrat aquesta puntualització, Junts per Gurb va votar-hi a favor destacant que encara era un projecte executiu i que, per tant, encara estava obert a modificacions.

L'únic punt que no es va aprovar per unanimitat va ser el cinquè, referent a la modificació de la plantilla de cara al 2023. Junts per Gurb va fer notar que la partida de personal havia incrementat respecte a l'anterior pressupost i va abstenir-se per coherència, ja que en la votació dels pressupostos per aquest exercici es van posicionar en contra.

El torn de precs i preguntes també va generar debat, sobretot en dos temes. Primer va comentar-se la instal·lació de la nova il·luminació LED arreu del municipi, però l'oposició va demanar el motiu pel qual s'havien canviat també les bases dels llums a Serrabonica, i si aquest fet estava inclòs en el projecte. L'alcalde de Gurb, Josep Casassas, va detallar que aquest fet estava ja previst per recomanació tècnica dels especialistes.

Finalment, va posar-se sobre la taula el fet que va ocórrer la passada setmana, quan un vehicle va malmetre un camp de conreu tot derrapant. Junts per Gurb va demanar si ja es coneixia l'autor o autora, però des del govern es va comunicar que encara es desconeixia.

Ja per tancar la sessió, Casassas va anunciar que l'Espai Activa't passava a ser oficialment públic, rebent ajuda per part de la Generalitat, fet que va ser molt ben rebut per tots els assistents al Ple Ordinari.

Darrera actualització: 29.03.2023 | 12:31