Arriba el 35è Concurs Literari de Gurb

Divendres, 27 de gener de 2023

La convocatòria del 35è concurs literari obre la porta a l'arribada d'obres des d'aquest mes de gener i fins al 23 d'abril, data límit per presentar-s'hi.

El Concurs Literari de Gurb arriba aquest 2023 a la seva 35a edició mantenint l'esperit i les ganes de promoure la literatura entre menuts i grans tant del municipi com d'arreu de la comarca. Com és habitual en cada edició, el concurs convocat per la regidoria de Cultura comptarà amb un bon reguitzell de categories separades, sobretot, per edats i curs acadèmic en el cas dels participants menors d'edat.

Des d'ara i fins al 23 d'abril es poden fer arribar les obres mecanoscrites via correu ordinari (per triplicat en un sobre tancat i anònim dirigit a la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Gurb -Mas de l’Esperança - 08503 Gurb-) o bé per correu electrònic (en format pdf) a l'adreça puntjove@gurb.cat. També les podrà fer arribar per correu electrònic el professor que coordini els premis a l'Escola o Institut de Gurb.

En aquesta notícia trobareu adjuntes totes les bases per participar en el concurs, així com el detall de totes les categories i aspectes a tenir en compte. Recomanem donar-los una bona ullada abans de participar-hi, ja que presentar una obra implica l'acceptació de tots els punts de la convocatòria. Les categories d'aquest 2023 són les següents:

  • Premi “Pere Farrés” al millor text narratiu escrit per un autor d’entre 16 i 18 anys. El premi està dotat amb 500 euros.
  • Premi “Pere Calders” al millor text narratiu escrit per un autor de més de 18 anys. El premi està dotat amb 500 euros.
  • Premi “Carme Morera i Rusiñol” als millors poemes, independentment de l'edat. El premi està dotat amb 500 euros.

Categories per a joves concursants

  • Premi “Ot el Bruixot” al millor text narratiu escrit per un estudiant que cursi 3r de Primària (categories per a local o alumne del CEIP Les Escoles i categoria per autors de fora de Gurb). El premi consistirà en un lot de llibres per a l'autor/a i un per a l'escola si ha incentivat a l'alumne a participar-hi.
  • Premi “Pilarín Bayés” al millor text narratiu escrit per un estudiant que cursi 4t de Primària (categories per a local o alumne del CEIP Les Escoles i categoria per autors de fora de Gurb). El premi consistirà en un lot de llibres per a l'autor/a i un per a l'escola si ha incentivat a l'alumne a participar-hi.
  • Premi “Gianni Rodari” al millor text narratiu escrit per un estudiant que cursi 5è de Primària (categories per a local o alumne del CEIP Les Escoles i categoria per autors de fora de Gurb). El premi consistirà en un lot de llibres per a l'autor/a i un per a l'escola si ha incentivat a l'alumne a participar-hi.
  • Premi “Emili Teixidor” al millor text narratiu escrit per un estudiant que cursi 6è de Primària (categories per a local o alumne del CEIP Les Escoles i categoria per autors de fora de Gurb). El premi consistirà en un lot de llibres per a l'autor/a i un per a l'escola si ha incentivat a l'alumne a participar-hi.
  • Premi “Tirant Lo Blanc” al millor text narratiu escrit per un autor d'entre 12 i 15 anys (categories per a local o alumne de l'INS Gurb i categoria per autors de fora de Gurb). El premi consistirà en 250 euros per a l'autor/a i un lot de llibres per a l'escola si ha incentivat a l'alumne a participar-hi.

Cal recordar que totes les obres presentades han de ser inèdites i que han de complir l'extensió màxima de quatre pàgines en les categories Ot el Bruixot, Pilarín Bayés, Gianni Rodari i Emili Teixidor; sis pàgines en la modalitat Tirant Lo Blanc; deu pàgines en les categories Pere Calders i Pere Farrés; i entre 3 i 6 poemes en el premi Carme Morera.

Darrera actualització: 26.01.2023 | 19:18