ATENCIÓ: Nou frau del comerç online

Dilluns, 21 de setembre de 2020 a les 00:00

Us informem que s'ha detectat un nou frau del comerç online. Aquesta tècnica es coneix com a Brushing.

Consisteix en l'enviament de paquets petits amb objectes de poc valor, no comprats, a través de diverses plataformes de comercialització online per augmentar el posicionament de les empreses en aquestes plataformes de venda. 

La Comissió Europea ha alertat que, en alguns casos, el que s'està enviant són llavors forànies per a sembrar, amb els greus perills que això pot comportar, entre els quals cal destacar la possible introducció d'espècies de males herbes o plantes invasores, posant en risc la conservació de la biodiversitat dels nostres ecosistemes i l'entrada de llavors contaminades amb nous patògens (bacteris, fongs o virus) que podrien afectar la sanitat dels nostres cultius.

Si rebeu un paquet de llavors no sol·licitat al vostre domicili, cal comunicar-ho a l'Ajuntament, a les oficines comarcals o bé als serveis territorials més propers del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. En cap cas sembreu les llavors o llenceu el paquet a les escombraries, ja que les llavors es podrien estendre.

Darrera actualització: 06.10.2020 | 10:23