Celebrada la 7a jornada del Turó del Castell de Gurb

Dilluns, 28 de novembre de 2022 a les 13:00

La jornada d'aquest 2022 va comptar amb una taula rodona sobre la massificació dels espais naturals i una xerrada sobre la baixada de teies al turó.

Un any més, Gurb va tornar a celebrar la ja tradicional jornada sobre el Turó del Castell, una trobada centrada en la història i la conservació d'aquest espai natural tan característic del nostre municipi. La jornada d'aquest 2022 va tenir lloc divendres, 25 de novembre, a 2/4 de 8 del vespre a la Sala de Cultura de l'Ajuntament de Gurb, i va comptar amb diferents xerrades i ponències. 

Com ja va sent costum, el lema d'aquesta jornada era "Un espai per gaudir, un espai per protegir", i totes les xerrades i conferències programades van versar sobre aquest concepte. La raó principal i l'acte troncal de la jornada va ser la taula rodona sobre la massificació del medi natural, en el qual es va reflexionar sobre aquest fet cada vegada més recurrent i la importància de controlar-ho.

 

Els Teiers de Gurb, història i tradició

La 7a jornada del Turó del Castell de Gurb va comptar enguany també amb la participació dels Teiers de Gurb, que van presentar-nos una xerrada que va rememorar des dels orígens d'aquesta tradició fins a l'actualitat.

A través d'un recull fotogràfic i de dos vídeos enregistrats en les dues darreres edicions, els Teiers van explicar l'evolució tant de la baixada de teies com de les teies com a tal, que inicialment es feien amb petites branques recollides i que en l'actualitat ja presenten una major elaboració.

També van explicar com alguns dels integrants dels Teiers de Gurb va desplaçar-se fins als Pirineus per conèixer millor l'elaboració de les teies amb fusta de pins ja morts. 

Cal destacar que, aquest 2022, la baixada de teies es farà el 17 de desembre i que coincidirà amb l'encesa de l'estrella del turó de Gurb

 

Amb aquestes xerrades i reflexions es va donar per tancada la jornada que, un any més, va donar valor al nostre entorn natural i va reclamar la necessitat de protegir-lo per assegurar-ne una bona conservació. 

Darrera actualització: 28.11.2022 | 11:53