Desvelat el pessebre d'en Miquel Parareda a Granollers de la Plana

Dimecres, 28 de desembre de 2022 a les 13:00

Per 17è any consecutiu es va desvelar el pessebre fet pel gurbetà Miquel Parareda, aquest any ambientat en el temple romà i l'ermita de Sant Fruitós.

Ja fa 17 anys consecutius que el gurbetà Miquel Parareda desvela el pessebre que prepara durant la missa del Gall, el 24 de desembre de cada any. Durant tots aquests anys ha reproduït una infinitat de pessebres diferents, però enguany s'ha inspirat en el temple romà de Vic i l'ermita de Sant Fruitós del Grau de Gurb.

Segons l'artista, aquest 2022 ha escollit aquests edificis per retre un petit homenatge a la Unió Excursionista de Vic, que en el moment de la seva fundació l'any 1911 tenia la seu en un petit despatx del temple romà i va organitzar la seva primera sortida a l'ermita de Sant Fruitós de Gurb.

Com podeu veure en les imatges, un any més es tracta d'un pessebre d'allò més detallat, cuidant tots els aspectes arquitectònics i ambientant perfectament tots dos edificis.

No és novetat gaudir d'edificacions amb tant detall, ja que de les seves mans també van sortir detallades reproduccions d'edificis tan emblemàtics com l'edifici de l'Esperança, actualment seu de l'Ajuntament de Gurb, el mas la Sala de Viladrau, l'església i campanar de Sant Romà de Sau o el teatre cremat de Vic, entre d'altres.

El pessebre es pot visitar i veure a la Parròquia de Sant Esteve de Granollers de la Plana, on es va presentar un any més coincidint amb la nit de Nadal després d'haver-se mantingut en secret fins aleshores.

Darrera actualització: 28.12.2022 | 09:15