Dona sang a Gurb i fes d’amic invisible

Dijous, 8 de desembre de 2022

Adaptem la tradició de l’amic invisible i proposem a la ciutadania que doni sang, el millor regal per als malalts que en necessiten.

Cada dia fan falta a Catalunya un miler de donacions de sang per atendre les necessitats dels pacients ingressats en clíniques i hospitals. Per aquest motiu, Gurb acull una campanya de donació de sang el proper 14 de desembre al Femer, en horari de 10 a 14 i de 17 a 21 h.

La sang no es pot fabricar i l’única manera d’assegurar-nos que tothom tindrà la sang necessària és la donació altruista. Des del Banc de Sang convidem a tothom a fer el millor regal per aquests dies: anar a donar sang.

Durant el mes de desembre, la donació baixa pel canvi d’hàbits de la ciutadania: vacances, dies festius, celebracions de Nadal, etcètera. A més, aquest any el pont del 6 i el 8 de desembre fa preveure una disminució encara més gran.

 

Un calendari d’advent únic

Al web donarsang.gencat.cat si podrà trobar un calendari d’advent digital, que contindrà missatges d’agraïment de persones que han necessitat sang i curiositats al voltant de la donació.

 

Qui pot donar sang?

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut sempre que:

  • Tingui entre 18 i 70 anys
  • Pesi 50 quilos o més
  • En cas de ser dona, que no estigui embarassada

Les persones que mai hagin donat sang i tinguin dubte de si poden donar-ne, tenen l’opció d’escriure al WhatsApp del Banc de Sang 677 07 17 56, a les xarxes socials @donarsang o bé a atencioaldonant@bst.cat. També poden trucar al 93 557 35 66.

A més, qui hagi anat a l’estranger pot consultar prèviament el web www.donarsang.gencat.cat/viatges per comprovar si hi ha algun impediment per donar sang.

 

 

Darrera actualització: 8.12.2022 | 11:15