El conseller d'Educació posa la primera pedra del futur Institut de Gurb

Dimecres, 28 de setembre de 2022 a les 00:00

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha posat aquest matí la primera pedra del futur edifici de l’Institut de Gurb, acompanyat de l’alcalde del municipi, Josep Casassas i del director del centre Francesc Giménez.

La visita del conseller s’ha iniciat amb una recepció a l’Ajuntament on ha pogut saludar els regidors així com els tècnics i personal del consistori presents. En la recepció també ha signat el llibre d’honor on ha agraït la feina i implicació de l’alcalde i l’Ajuntament en l’àmbit educatiu. Tot seguit s’han traslladat al nou institut.

En arribar, Gonzàlez-Cambray ha rebut l’explicació tècnica de l’obra a càrrec dels arquitectes redactors del projecte en els terrenys on s’ubicarà la construcció escolar. A continuació, el conseller, l’alcalde, i l’alumnat del centre, han omplert la càpsula del temps. Un recipient que es col·loca amb la primera pedra de l’edifici i que en aquest cas, inclou monedes de curs legal, portades dels diaris del dia, i cartes escrites per alumnes de l’institut.

L’alcalde Josep Casassas ha destacat “l’esforç de tota la comunitat educativa i la implicació dels Ajuntaments de Muntanyola, Sant Bartomeu del Grau, Santa Eulàlia de Riuprimer i Gurb que han cregut i creuen fermament en un sistema educatiu públic i de qualitat, com a eix cohesionador i vertebrador de cadascun dels municipis”. També a volgut agrair “l’esforç titànic de tota la comunitat educativa del centre, però especialment dels equips directius i equips docents que han sabut fer de la necessitat una virtut”.

Tot seguit, Francesc Giménez director del centre, ha manifestat sentir-se molt emocionat, sobretot recordant els inicis amb la Tresa Pietx i tota la feina, dedicació, i il·lusió, que hi han evocat. Ha remarcat que aquest projecte és possible gràcies el treball en equip de tota la comunitat educativa “Ara tindrem un espai i uns equipaments adequats per seguir el projecte, que esperem aviat es pugui ampliar amb l’oferta d’estudis postobligatoris de Batxillerat”.

El conseller Gonzàlez-Cambray en la seva intervenció, ha destacat la importància que el futur edifici tindrà per al municipi i per als seus infants i joves: “Arribar a construir l’institut de Gurb no ha estat fàcil i ha calgut afrontar moments de moltes dificultats, però tenir dificultats de vegades és bo. Les dificultats hi són, però si cadascú donem el millor de nosaltres mateixos som capaços de fer grans coses. Encara falta camí, però el resultat final valdrà la pena”.

La construcció del nou edifici de l’Institut de Gurb té un pressupost de més de 5.400.000 euros, i les obres de construcció, que substituiran els mòduls actuals, van iniciar-se aquest estiu. L’obra es preveu que estigui finalitzada el primer trimestre del 2024. Gonzàlez-Cambray ha remarcat que “el més important són les persones, no són els edificis, és l’ànima que posem dins dels edificis. Però els edificis també són importants, sempre al servei de la pedagogia i de l’aprenentatge”.

A l’acte també hi ha assistit, la delegada del Govern Rosa Vestit, el President del Consell Comarcal Joan Carles Rodríguez, la directora de Serveis Territorials Gemma Boix, i alcaldes veïns, entre altres autoritats.

Al Facebook de l’Ajuntament trobareu un ampli recull d’imatges.

 

 

Darrera actualització: 28.09.2022 | 20:30