El conseller d'Interior, a Gurb per conèixer el projecte de bus llançadora per a l'oci nocturn

Divendres, 3 de febrer de 2023 a les 17:15

Joan Ignasi Elena, conseller d'Interior, ha visitat aquest matí la zona d'oci nocturn de Gurb per conèixer de primera mà el projecte d'un bus llançadora nocturn.

El conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Joan Ignasi Elena, ha visitat aquest matí Gurb per conèixer de primera mà el projecte que els ajuntaments de Vic i Gurb impulsaran properament per posar remei als reptes que s'encaraven al voltant de l'oci nocturn. En la trobada, que ha comptat amb representants de les administracions públiques, dels negocis implicats i dels cossos de seguretat, se li ha presentat el projecte de crear un bus llançadora.

Aquesta iniciativa, impulsada per tots dos ajuntaments i pels negocis d'oci nocturn de la zona, pretén crear de zero aquest servei que facilitaria l'arribada i la tornada als establiments d'oci d'una manera totalment segura, pensant sobretot amb el públic major de 16 anys i menor de 18. Aquest faria un total de 10 parades (8 a Vic i 2 a Gurb) en tres trajectes (un d'anada, a les 11 de la nit, i dos de tornada, a les 4 de la matinada). 

Joan Ignasi Elena ha arribat a l'Ajuntament de Gurb pels voltants de les 12 del migdia, on l'han rebut els regidors i regidores del consistori, encapçalats per Josep Casassas. Un cop allà, ha signat el llibre d'honor i s'ha reunit amb totes les parts implicades per conèixer a fons la problemàtica existent. Un cop s'ha posat en context al conseller, la comitiva s'ha desplaçat fins a la zona d'oci nocturn. 

 

Actuacions immediates amb previsió d'anar a més

Conseller, alcaldes i representants tant dels establiments com de Segalés, empresa que oferirà el servei de bus, s'han reunit en el nou punt de càrrega i descàrrega que ja s'ha habilitat perquè el bus llançadora hi pugui estacionar. Aquest espai, a més, també estarà habilitat perquè els cotxes particulars hi puguin deixar i recollir joves en aquesta zona. 

Ja davant d'aquest nou punt de càrrega i descàrrega, totes les institucions han atès a la premsa, destacant sobretot la importància i rellevància d'aquest fet. Josep Casassas, alcalde de Gurb, ha destacat sobretot el treball conjunt que s'ha fet amb els negocis i l'Ajuntament de Vic, mentre que Elisabet Franquesa, regidora del consistori vigatà, ha remarcat la bona predisposició que han tingut els negocis implicats en tot moment. 

Finalment, ha estat el conseller d'Interior qui ha agafat la paraula per posar valor al fet que no és habitual trobar en la mateixa taula de treball l'administració pública, els cossos de seguretat i els establiments d'oci nocturn. Alhora també ha aprofitat per felicitar la bona predisposició per cercar solucions i anar tots en la mateixa línia. 

Ja per acabar, l'administració i els establiments li han traslladat al conseller dues propostes per millorar encara més aquesta iniciativa: realitzar campanyes de sensibilització, civisme, seguretat i educació sexual entre els joves i la possibilitat d'establir un Punt Lila fix a la zona, on totes les persones de dins i fora els establiments puguin anar amb seguretat i tranquil·litat. Elena ha pres nota i ha promès valorar ambdues propostes. 

Darrera actualització: 03.02.2023 | 17:24