El ple aprova posar plaques al consultori i el casal

Dimarts, 21 de juny de 2022

El ple ordinari del juny va tirar endavant per unanimitat l'aprovació inicial del projecte per instal·lar plaques solars al centre mèdic i al casal d'avis.

Unanimitat i agilitat en la presa de decisions en el Ple Ordinari del mes de juny a l'Ajuntament de Gurb, amb unanimitat total entre tots els grups polítics en tots els punts sotmesos a votació. La sessió, que va tenir lloc el passat dilluns 20 de juny, va durar poc més de mitja hora i va presentar alguns punts importants sobre la taula. 

El ple presentava inicialment 11 punts en l'ordre del dia, però just abans de començar es va eliminar el setè, l'aprovació inicial de l'inventari de camins municipals. Amb aquesta modificació, la sessió va començar amb els punts ja habituals en totes les sessions: l'aprovació de l'acta anterior i l'aprovació de les factures superiors a 10.000 euros. Tots dos punts es van aprovar sense més debat. 

 

Aprovacions rellevants, però unànimes

El ple del mes de juny presentava quatre punts importants per sotmetre a votació, i tots ells van rebre el vistiplau unànime de totes les formacions polítiques. 

El primer punt es tractava de la modificació de crèdit 07/2022, que preveia incrementar el crèdit fins a 713.000 euros respecte a les previsions fetes. Aquest increment es deu, principalment, als suplements en aplicacions de despeses necessaris i a la nova partida de reparació i asfaltatge de vies públiques. El punt no va generar debat i es va aprovar per unanimitat.

Seguidament, van posar-se sobre la taula les xifres de població del 2022, amb un total de 2.702 gurbetans i gurbetanes en data d'1 de gener. Amb un còmput global de 7 persones menys que el 2021, es van aprovar les xifres per unanimitat.

Finalment, també van ser sotmesos a votació dos punts d'allò més importants i transcendents per al municipi: l'aprovació inicial del mapa d'instal·lacions esportives de Gurb i l'aprovació inicial del projecte executiu per la instal·lació solar fotovoltaica d'autoconsum als edificis del consultori mèdic i del casal d'avis de Gurb. 

Els dos punts van generar un mínim debat entre els participants en la sessió, però tots dos van ser aprovats inicialment amb unanimitat.

 

Llicències i decrets per acabar el ple

Com també és habitual, el ple va tancar-se aprovant i ratificant diverses llicències d'obres, segregació i parcel·lació i d'ocupació de via pública. Com és habitual, també van rebre el vistiplau de tots els membres del ple. També la va rebre la moció de suport als Jutjats de Pau, per evitar que aquests desapareguin al nostre territori.

Finalment, i després d'un breu debat en l'apartat de precs i preguntes, es va donar per tancada la sessió ordinària del mes de juny a les 21.08 del 20 de juny.

 

Darrera actualització: 10.12.2022 | 16:26