Els premis literaris Ajuntament de Gurb 2021 ja tenen guanyadors

Diumenge, 20 de juny de 2021 a les 00:00

Un total de deu premis, deu accèssits i tres categories declarades desertes és el balanç de la 33a. edició dels premis literaris Ajuntament de Gurb 2021.

Els guardons es varen lliurar aquest dissabte 19 de juny a la tarda, en un acte celebrat al teatre del Molí de l’Esperança. A l’edició d’enguany s’hi varen presentar 276 treballs, una edició marcada per la tornada a una relativa normalitat, després que en la del 2020 només es van lliurar dos premis i, arran del confinament, els alumnes de Les Escoles de Gurb i dels centres de fora de la població no s’hi varen presentar en les categories infantils.

L’alcalde Josep Casassas va obrir l’acte felicitant a tots els participants i celebrant la tornada a una relativa normalitat després d’un any celebrant actes de forma telemàtica. A l’acte, la regidora de Cultura, Montse Parareda, va ressaltar el dinamisme cultural ric i divers que viu el municipi i va agrair la participació remarcant que “les persones compromeses amb l’ús de la llengua catalana i l’expressió escrita en català contribueixen a fer que el nostre país, la nostra cultura i la nostra societat, sigui cada dia millor”.

Per altra part, l’exconseller de Justícia Carles Mundó, que havia estat regidor de Cultura de l’Ajuntament durant vuit anys, va fer el lliurament d’un dels premis. Fa pocs dies ha acabat el compliment de la seva inhabilitació a causa de la sentència del procés.

Els premiats varen ser:

  • El Premi Ot el Bruixot al millor text narratiu escrit per un/a estudiant de 3r. de primària, en la categoria destinada als alumnes de Gurb, el premi va ser per al conte "Els nens i el misteri màgic", de Carla Roma Padrós. L’accèssit en aquesta categoria va correspondre a la història "Un robatori a la granja", de Marc Lladó Buixadé. El premi Ot el Bruixot per a alumnes de fora de Gurb va quedar desert.
  • El Premi Pilarín Bayés al millor text narratiu escrit per un/a estudiant de 4t. de primària per als alumnes de Gurb  va recaure en el conte "El bosc perillós", de Felip Bennett. L’accèssit va ser per a "La mascota d’en Lluc", de Lluc Arumí Vila. En la categoria destinada als alumnes de fora de Gurb, el premi va recaure en Vinyet Calvo Puigdomènech, de Taradell, per la història "Una decisió important".
  • Marc Quatrecasas Aguilera es va endur el Premi Gianni Rodari al millor text narratiu per un/a estudiant de 5è. de primària per alumnes de la població, amb l’obra "El nen que va ensenyar sentiments als robots". En la mateixa categoria, Abril Plana Crusellas va rebre un accèssit per la narració "El somni de la Kira". El Premi Gianni Rodari per als alumnes de fora de Gurb va ser pel treball "El rellotge de la classe", de Xènia Bautista Pérez, de Taradell. Laia Reig Sistachs, també de Taradell, va rebre un accèssit pel relat "El calendari dels números desordenats".
  • Berta Frigola, de Gurb, va ser la guanyadora del Premi Emili Teixidor, que reconeix el millor text narratiu escrit per un/a estudiant de 6è. de primària amb la seva història "La peça perduda del rellotge". Per la seva part, Guim Balsells Boya va rebre l’accèssit amb el relat "Fantasmes". En la categoria d’autors i autores de fora de Gurb, el premi va quedar desert.
  • El Premi Tirant Lo Blanc al millor text narratiu escrit per un/a autor/a d’entre 12 i 15 anys va recaure en Phoebe Serres Prat, de l’Institut de Gurb pel text "El bosc de l’àguila". En la categoria d’alumnes de fora de Gurb el premi va ser per "Mil maneres de demanar perdó", de Laia Farràs Coll, de Barcelona.
  • El Premi Pere Farrés al millor text narratiu escrit per un/a autor/a d’entre 16 i 18 anys es va declarar desert. Això no obstant, la qualitat del text titulat "El vitrall massa ben fregat" va destacar per sobre de la resta i el jurat va acordar atorgar un accèssit a la seva autora: Bruna Roura Illa, de Sant Vicenç de Torelló.
  • El relat "Tantes maneres d’estimar", de Jana Lüscher Alemany, de Vic, es va endur el Premi Pere Calders al millor text narratiu escrit per un/a autor/a de més de 18 anys. Paral·lelament, en aquesta categoria es van concedir quatre accèssits als relats següents: "Notícies del front", de Núria Farràs i Giol, d’Olèrdola; "Taps per les orelles", de Carles Pujalte Vizcaino, d’Arenys de Munt; "Traces i manyes", d’Eva Pelegrí Margell, de Barcelona i "La Maria i l’Albert", de Roger Simeon, de Tordera.
  • Finalment, el Premi de Poesia Carme Morera i Rusiñol va recaure, per unanimitat del jurat, en el poemari "Lladres del temps", d’Aurelio Trujillo Cabezas, de Reus.

Els jurats dels diferents premis estava format per:

Pilar Fàbregas, Lídia Vila i Mercè Casellas (Premis Ot el Bruixot i Pilarín Bayés); Maria Bru, Dolors Dot i Mercè Rosa (Premis Gianni Rodari i Emili Teixidor); Ferran Genís, Teresa Martí i Joan Roca (Tirant Lo Blanc); Mercè Rusinyol, Joan Roca i Xavier López (Premi Pere Farrés); Anna Masnou, Teresa Saborit i Jordi Dorca (Premi Pere Calders) i Mercè Voltas, Rosa Codina i Víctor Pallàs (Premi Carme Morera Rusiñol).

Darrera actualització: 21.06.2021 | 07:44