Entrega de material d'higiene íntima femenina a Les Escoles

Dimarts, 14 de març de 2023

Les regidories d'Infància i Joventut i de Salut, Qualitat de Vida i Benestar han tirat endavant aquesta iniciativa enmarcada dins del programa del 8M

L'Ajuntament de Gurb ha fet entrega aquesta setmana de material d'higiene íntima femenina sostenible a les nenes dels grups de sisè de Primària de Les Escoles de Gurb en el marc de les activitats del 8M al municipi. Aquesta iniciativa tenia un doble vessant, ja que estava pensada tant per ensenyar i acompanyar a les noies d'aquest curs com també per explicar-los i presentar-los totes les possibilitats de material més sostenible que tenien al seu abast.

Un dels productes que se'ls va presentar van ser unes compreses sostenibles, de quilòmetre zero fetes a Catalunya, però durant la jornada es van tractar molts altres temes i productes com les calcetes menstruals o les copes. De fet, aquests darrers van sorgir en la ronda de dubtes, quan se'ls va preguntar a les alumnes idees prèvies per saber si ja coneixien prèviament alguns dels materials.

Va tractar-se d'una jornada molt interessant i didàctica, ja que es van tractar no només temes d'higiene amb vessant educatiu, sinó que també es va parlar sobre com cuidar el medi ambient donant-los un bon ús a tots els productes d'higiene femenina per la regla. L'entrega de compreses ecològiques també està oberta a qualsevol noia d'entre 12 i 30 anys del municipi, passant-les a recollir directament al Punt Jove de Gurb durant aquest mes de març.

Darrera actualització: 14.03.2023 | 14:21