Festa i rauxa en el segon cap de setmana de Festa Major

Dilluns, 21 de novembre de 2022

Els actes d'aquest cap de setmana van sumar molt bona participació, sent els principals el pregó d'aquest 2022 i el concert i ball amb La Selvatana.

Per segon cap de setmana consecutiu, Gurb es va tornar a vestir de gala per celebrar la Festa Major amb molta rauxa i molt bona participació en totes les activitats organitzades. Agafant el relleu de les propostes del darrer cap de setmana, aquest hem pogut gaudir d'actes tan emblemàtics i tradicionals com el pregó, el concert de Festa Major, el ciclocròs o la caminada a favor d'Osona Contra el Càncer.

El tret de sortida el va donar el pregó del divendres, a les 8 del vespre al Teatre del Molí de l'Esperança. Aquest 2022 la pregonera va ser l'Assumpta Codinachs, que va fer-se seu l'acte conduït per la Teresa Saborit homenatjant a tot el poble i a la seva gent. Abans d'adreçar-se a totes les persones que van assistir-hi, Codinachs va firmar i adreçar unes paraules en el llibre d'honor de l'Ajuntament de Gurb. Alhora, allà va rebre també el reconeixement Imma Tió, pregonera del 2021.

Foto: Toni Anguera

L'esdeveniment també va ser d'allò més important per als joves que van ser proclamats pubills de Gurb d'aquest 2022. Després de respondre a les tradicionals preguntes, sense cap errada, van rebre el títol de pubills. Ja per acabar la nit de divendres, tots els assistents van poder gaudir d'un bon refrigeri al Femer, on es va gaudir de bona participació, bon menjar i, sobretot, bona companyia.

Foto: Toni Anguera

Durant el pregó també es va poder gaudir de l'actuació musical dels grups de Cant Coral 2 i 3, que van oferir-nos el seu talent i música per amenitzar la jornada.

 

Un dissabte d'allò més mogut

Divendres va ser un dia important per a la Festa Major del municipi, però dissabte i diumenge tampoc es van quedar enrere pel que fa a participació i propostes per a tots els veïns. Dissabte va acollir un dels actes més rellevants per a qualsevol Festa Major: el concert i el ball, aquest 2022 a càrrec de La Selvatana.

El pavelló de Gurb obria les portes a les 5 davant de molta expectativa, i en pocs minuts es van omplir pràcticament totes les localitats. Com no podia ser d'altra manera, La Selvatana va portar un repertori variat i per a tots els gustos, però on sobretot destacava la música catalana, que va ser el que més va agradar i gaudir tot el públic assistent.

A les 11 del vespre va arribar el torn del ball de Festa Major, també amb molt bona participació. Sens dubte, un dels moments més emotius va ser quan els recentment proclamats pubills del 2022 van fer-se seva la pista per oferir un vals a tots els assistents. Ensenyats pels professors del Grup de Ball de Gurb, van ser els encarregats d'encetar la segona part del ball, després de la mitja part.

 

Diumenge, dia d'esport i solidaritat

No hi havia millor manera de tancar el segon cap de setmana de Festa Major que amb propostes d'allò més consolidades, solidàries i emotives com van ser el ciclocròs i la caminada a favor d'Osona Contra el Càncer. A dos quarts de 10 del matí es donava la sortida del II Ciclocròs de Gurb, enguany també el primer Memorial Lluís Vila Codina. Barrejant emotivitat i esport, va ser un dels actes més concorreguts del cap de setmana.

Foto: Montse Riera

En total, la prova organitzada pel Club Ciclista de Gurb i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Gurb, va sumar 174 participants entre totes les categories. El nivell va ser molt alt, i també cal destacar el bon paper fet pels locals Sílvia Cuatrecases i Pau Pujols en categoria de Fèmines i Sub-23, respectivament. La jornada, a més d'emotiva, va ser rodona, amb bon temps i ambient durant tot el dia.

De la mateixa manera que el ciclocròs, la caminada a favor d'Osona Contra el Càncer també va sumar molt bona participació. Amb la clara finalitat solidària sempre patent en la cursa, que tenia dos recorreguts diferents de 5 i 10 quilòmetres, es va assolir una recaptació total de 1.610,90 euros.

Foto: Jordi Arumí

Calen destacar, també, els èxits de participació que van tenir el campionat de petanca, amb 60 inscrits, i la tradicional xocolatada, que va omplir de rialles, inflables, rocòdroms i diversió el municipi. El final de festa va anar a càrrec de Rikus, que va amenitzar la festa infantil.

 

La setmana que ve encara ens esperen més propostes per gaudir a la Festa Major d'aquest 2022. Alguns dels esdeveniments més esperats són, sens dubte, el sopar temàtic de Festa Major, la Festa de la Gent Gran o el partit de futbol de Festa Major. No us deixeu de revisar el programa de mà que trobareu en aquesta notícia per acabar de gaudir de la nostra festa!

Darrera actualització: 21.11.2022 | 19:18