Gran afluència gurbetana a la Marxa dels Vigatans 2023

Dilluns, 11 de setembre de 2023

Enguany Gurb va estrenar columna pròpia de manera oficial amb una quarantena de persones que van desplaçar-se cap al centre de Vic per aquesta 21a edició.

Gurb va participar activament, i per primera vegada amb columna pròpia, en la 21a edició de la Marxa dels Vigatans, que va tenir lloc aquest passat dissabte a Vic. Una quarantena de persones van formar part de la columna gurbetana, sota el nom de Francesc Fontanelles, per omplir conjuntament amb la resta de columnes la plaça de Vic i la plaça de la Catedral en una simbòlica celebració de cara a la Diada nacional de Catalunya. 

La columna de Gurb va sortir a les 19.30 del recinte de l'Esperança en direcció cap a Vic, ajuntant-se pel camí amb les columnes de Manlleu i de la Vall del Ges, amb qui van arribar junts al centre de la capital osonenca. Un cop allà, el president d'Òmnium Cultural va llegir el manifest just abans de posar rumb cap a la plaça de la Catedral, on va cloure l'acte amb el testimoni d'Anna Piella, homenatjada aquest 2023. 

Tots els participants en la columna de Gurb van quedar encantats amb l'experiència de participar en la 21a Marxa dels Vigatans, tant pel fet de formar-ne part com per la presentació i espectacle que es va poder viure a la plaça de la Catedral. El discurs de Mònica Terribas i els entrepans que van compartir els participants van ser la cirera al pastís d'una gran nit. 

 

Ferran Fontanelles, protagonista de la columna de Gurb

Dijous es va presentar al Mas de l'Esperança de Gurb la columna que va estrenar el municipi aquest 2023, sota el nom de Ferran Fontanelles. Conxita Mas i Francesc de Rocafiguera, historiadors, van ser els encarregats d'explicar els motius que han portat a escollir Fontanelles com a representant de la nostra columna, per les seves gestes, lluites i suport a l'arxiduc Carles en la guerra de Successió. 

Darrera actualització: 11.09.2023 | 10:07