Gurb, a punt per commemorar el Dia Internacional de les Dones

Dijous, 7 de març de 2024

Gurb encara el Dia Internacional de les Dones amb un programa ple d'actes culturals i socials per reivindicar la jornada del 8M.

El 8 de març, Dia Internacional de les Dones, esdevé una jornada crucial per posar de manifest la necessitat de seguir lluitant per la igualtat de gènere. Ajuntaments i entitats d’Osona i el Lluçanès han unit esforços per oferir una programació que engloba des de tallers i exposicions fins a xerrades i projeccions de cinema, tot amb l'objectiu de sensibilitzar i denunciar les desigualtats que encara pateixen les dones en diferents àmbits.

Aquí podeu consultar totes les activitats previstes per aquesta jornada:

Mitjançant una programació molt diversa, es busca posar en relleu les dificultats i obstacles que les dones continuen enfrontant en la societat actual, des de la manca de corresponsabilitat en les tasques domèstiques fins a la bretxa salarial i digital, així com les diverses formes de violència masclista. És un moment per recordar que, malgrat els avenços, encara queda camí per recórrer en la consecució d'una veritable igualtat de gènere, com recorda la presidenta d’Osona Acció Social, Victòria Terricabras Terin. 

D'una manera interseccional i inclusiva, les programacions dels municipis i entitats d’Osona i el Lluçanès posen en relleu la diversitat de les experiències de les dones, incloent-hi veus de nenes, adolescents, adultes, dones grans, dones trans, racialitzades i dones amb diversitat funcional. Així, es reconeix la importància de contemplar les diferents realitats i necessitats de totes les dones en la lluita per la igualtat.

Una de les característiques destacades d'aquestes iniciatives és la seva aposta per la visualització de les dones en àmbits tradicionalment menystinguts, com ara el treball de cures o en la pagesia. A través de xerrades, tallers i exposicions, es reconeix i es valora la feina de les dones en aquests àmbits, posant-les al centre del debat.

A més, la programació també inclou espais de reflexió i diàleg sobre temes cabdals com els drets de les dones en l'àmbit judicial o la importància de l'autocura com a element fonamental de l'empoderament femení. 
 

Darrera actualització: 7.03.2024 | 17:07