Gurb acull la primera edició del premi "COV Demà Escolar"

Divendres, 3 de juny de 2022 a les 00:00

La Coordinadora del Voluntariat d’Osona (COV) va celebrar, aquest dijous 2 de juny, l’entrega del premi “COV demà” al millor treball fet en l’àmbit escolar al voltant del voluntariat i la solidaritat que va guanyar L’escola El Cabrerès.

L’acte va tenir lloc al recinte de l’Esperança de Gurb i el Jurat format per cinc representants d’entitats de la COV va decidir atorgar el I Premi COV Demà Escolar 2022 al treball “Gran Recapte – ens estrenem de voluntaris!” presentat per l’escola pública d’educació infantil i primària El Cabrerès de l’Esquirol. Les altres escoles finalistes van ser: l’escola Sant Genís i Santa Agnès amb el projecte "Compromesos" i Les Escoles de Gurb amb el treball "Cultura popular".

Uns jocs entorn el voluntariat i la solidaritat en els quals van participar els alumnes de quart de primària de les Escoles de Gurb van encetar les activitats a primera hora de la tarda. La trobada de les entitats va començar amb l’excel·lent interpretació del violoncel·lista de L’Esquirol, Pere Puertas, professor de l’Escola Municipal de Música de Gurb. Tot seguit, es va iniciar l’acte d’entrega del premi COV Demà Escolar, on les escoles finalistes van explicar els treballs que havien presentat i, en cas de ser els guanyadors, l’entitat a la qual entregarien els 500 euros del premi en metàl·lic.

El Jurat va destacar que els treballs presentats recullen l’esperit del premi, què és potenciar els valors del voluntariat entre infants i joves i ajudar a donar visibilitat a les accions i treballs que han realitzat en aquest entorn, i demostren l’enorme tasca que s’està realitzant des dels centres escolars. Del treball guanyador van valorar la simplicitat i la senzillesa del projecte destacant l’essència del voluntariat, el servei a la comunitat i la capacitat de forçar la participació en la iniciativa i un alt grau de conscienciació més enllà del centre escolar. L’escola premiada, El Cabrerès, van fer públic que els diners anirien destinats a Osona Contra el Càncer. L’entrega del premi va anar a càrrec de l’alcalde de Gurb, Josep Casassas, i el president de la Coordinadora, Joan Turró.

Podeu trobar més informació de la jornada al portal de la Coordinadora del Voluntariat d’Osona.

Darrera actualització: 10.06.2022 | 07:30