Gurb es vesteix de lila amb diverses activitats del 8-M

Dijous, 2 de març de 2023 a les 11:00

El Dia Internacional de les Dones arribarà al municipi amb activitats de tota mena i per a tots els gustos que s'estendran durant més de dues setmanes.

Gurb prepara un bon reguitzell d'activitats per commemorar, durant més de dues setmanes, el Dia Internacional de les Dones (8-M). Donant el tret de sortida aquest divendres, ens esperen al llarg de dues setmanes dos tallers, una exposició i dos espectacles pensats per aquelles persones que tinguin ganes de reflexionar i pensar.

Aquest mateix divendres, 3 de febrer, arribarà el taller d'autodefensa feminista, una activitat no mixta que oferirà tècniques físiques d'autodefensa i d'abordatge psíquic en cas d'atac. Estarà organitzat per Biterna, i cal inscriure's prèviament al Punt Jove per un mòdic preu de cinc euros. L'activitat es farà de 17h a 19h.

Justament una setmana més tard, el divendres 10 de març, arribarà el segon taller del programa d'activitats del 8-M. Serà un taller d'aquarel·les amb maridatge de vi i formatges, també no mixt, i amb productes de quilòmetre zero. Les inscripcions es poden fer al Punt Jove i tenen un preu de 15 euros. L'activitat es farà a les 18.30h al Femer.

El capítol d'espectacles l'obrirà una proposta d'espectacle de dansa i teatre escènicament molt elaborat el dissabte, 11 de març, a les 20h al Teatre del Molí de l'Esperança. Sota el nom de 'Sabates vermelles', tots els diners recaptats en la taquilla inversa es destinaran al SIAD (Servei d'Informació i Atenció a la Dona) d'Osona.

Finalment, el programa d'activitats el tancarà un altre espectacle, però aquest amb un to més familiar. 'Marina i el somni de volar' oferirà un conte d'empoderament on la protagonista superarà totes les seves pors per complir el seu somni de ser una inventora. Es farà diumenge 19 de març a les 11.30h al Molí de l'Esperança, i és d'entrada gratuïta.

 

El plat fort, l'exposició 'Ser dona'

L'activitat més destacada de tot el programa del 8-M a Gurb serà, sens dubte, l'exposició que ens portarà l'alumnat de l'Institut de Gurb a la Sala d'Exposicions de l'Ajuntament. L'exposició, sota el nom de 'Ser dona', s'inaugurarà el mateix 8 de març a les 13.30, i es podrà visitar fins al dia 31 de març de dilluns a divendres de 16h a 19h o els matins de dimecres i divendres de 9h a 13h.

L'exposició contindrà una mostra d'art preparat per l'alumnat de l'optativa de Visual i Plàstica i del Servei Comunitari de Projectes Expositius de l'Institut de Gurb, comissariada per Carme Jiménez, i promet moltes reflexions a totes les persones que s'animin a visitar-la.

Finalment, i per tancar totes les propostes en el marc del 8-M, l'Ajuntament de Gurb també ha preparat un obsequi d'higiene menstrual per totes les noies de Gurb d'entre 12 a 30 anys. Es pot passar a recollir al Punt Jove de Gurb durant tot aquest mes i el que ve, sent el dia 28 d'abril el darrer que es podrà recollir aquest obsequi.

Darrera actualització: 02.03.2023 | 10:01