Homenatge Toni Anguera

Dijous, 1 de setembre de 2022 a les 04:00

En el marc de la Marxa dels Vigatans, aquest dilluns 5 de setembre, Òmnium Osona homenatjarà Toni Anguera, fotògraf, excursionista i muntanyenc gurbetà.

“Xato” Anguera, és la persona que ha escollit Òmnium Osona com a homenatjada d'aquest 2022. Anguera serà la 20a persona homenatjada, des de l'any 2003, en un acte que tindrà lloc a les 8 del vespre a l’Ajuntament de Gurb. Sempre ha destacat com a fotògraf i excursionista, però també com un gran defensor de la nostra llengua, de la cultura i del nostre país.

EL passat 23 de juny Toni Anguera, en el seu parlament en la rebuda de la Flama del Canigó a la Plaça Major de Vic, reclamava “Som llengua i foc. De llengua, en tenim una, nacional i innegociable; la que ens uneix i ens identifica: el català de base que fonamenta la nostra cultura”. I afegia “Les catalanes i els catalans, del nord i del sud, de ponent i insulars, som un poble que camina. Caminem per conèixer i per estimar el país. El nostre present beu encara d’aquell excursionisme que, pas a pas, va fondre’s amb el territori. Caminem, també, com a expressió d’una resistència radicalment pacífica i revolucionària”.

En la presentació a la premsa de la Marxa dels Vigatans d’enguany, Josep Casassas, alcalde de Gurb definia Antoni Anguera, amb aquestes paraules: “En Xato és una de les persones més conegudes de la comarca per la seva afició al muntanyisme i l'excursionisme. Estic segur que aquesta afició li ha donat un caràcter coratjós carregat de positivisme i amb una gran capacitat de superació".

Enhorabona Xato, un orgull per Gurb!

Darrera actualització: 01.09.2022 | 10:15