Iniciades les obres de pacificació a la zona escolar

Dijous, 9 de febrer de 2023

Les obres van sorgir dels Pressupostos Participatius i aspiren a convertir tota la zona de Les Escoles i l'Escola Bressol en un entorn pacificat i segur.

Aquesta setmana han començat les obres per pacificar el trànsit i millorar els accessos a tota la zona escolar de Gurb. El projecte per millorar l'entorn i fer-lo més segur va néixer en els Pressupostos Participatius impulsats en el municipi, i ben aviat serà una realitat amb canvis substancials que permetran assegurar tot l'espai i convertir-lo íntegrament en una zona a 20 quilòmetres per hora. 

Les obres estan separades en dues fases: una centrada en l'entorn de l'Escola Bressol i una altra, en Les Escoles de Gurb. Pel que fa a la pacificació de la zona de la guarderia, es crearan places de càrrega i descàrrega per deixar i recollir infants al centre. A més, també està previst millorar l'accessibilitat a peu des dels aparcaments fins a l'escola. 

Per la seva banda, la zona de Les Escoles de Gurb és la que més canvis patirà, ja que les modificacions afectaran directament l'avinguda Prixana. El projecte contempla eliminar totalment la rotonda i convertir la zona en un espai de càrrega i descàrrega sense parar, una zona de "petó i adéu". Pel fet d'anul·lar la rotonda, l'avinguda Prixana serà tota de dos carrils, amb dues noves bandes reductores de velocitat. 

La pacificació s'assolirà totalment convertint tot l'entorn escolar de Gurb en zones amb velocitat màxima de 20 quilòmetres per hora, per assegurar que es tracten de zones segures per a la mainada. Tot el projecte es va consensuar amb la persona que va proposar-lo als Pressupostos Participatius, per assegurar que es complia al màxim el projecte inicial. 

Darrera actualització: 9.02.2023 | 10:29