Ja es poden votar les idees dels Pressupostos Participatius 2023

Dijous, 22 de juny de 2023

Des d'aquesta setmana (21 de juny) i fins a mitjans de juliol (23 de juliol) ja es pot escollir entre les 8 propostes presentades en els pressupostos 2023.

Gurb encara aquest estiu un nou període de votació en la segona edició d'uns Pressupostos Participatius que han portat fins a vuit idees a la recta final de votació perquè sigui la població la que decideixi com s'inverteixen els 60.000 euros destinats a aquesta iniciativa. El procés de votació estarà obert des d'aquest passat dimecres, 21 de juny, fins al 23 de juliol.

El procés de votació és el darrer pas d'aquesta iniciativa de participació ciutadana, sent els veïns i veïnes de Gurb els encarregats i encarregades de decidir quines idees ja filtrades pels tècnics municipals acaben sent una realitat. Entre el total de 21 propostes rebudes, finalment al procés de votació han arribat les següents iniciatives:

  1. Sonorització i il·luminació en els actes del jovent
  2. Banc de l’interior de la Parròquia Vespella
  3. Conjunt escultòric de monòlits Torrent de l’Esperança
  4. Millora i ampliació del Parc infantil del C/Vallès
  5. Millora de l’acústica del menjador de les Escoles
  6. Parc infantil/juvenil (tipus esportiu) al Parc de l’Avinguda Osona
  7. Pipicà i circuit d’habilitats per a gossos a la zona del Rec del Romeu
  8. Col·locació de Bancs a la plaça del Soler

En aquesta segona edició dels Pressupostos Participatius es podrà votar tant de manera presencial com a través d'internet, sempre dins del termini d'un mes ja definit. Aquelles persones que vulguin votar de manera presencial podran fer-ho a l’Ajuntament o al Punt Jove (en horari d'atenció ciutadana) i el 15 de juliol de 10 a 12 h a la Plaça 1 d’octubre.

Aquelles persones que optin per la via telemàtica podran fer-ho en qualsevol moment accedint a aquest enllaç, on podran seleccionar tantes propostes com es desitgi fins a esgotar els 60.000 €. Aquest mètode també s'aplicarà a la votació presencial, ja que a la papereta que es trobarà en els punts de votació també s’inclouran totes les propostes.

Un cop tancada la votació, se celebrarà una presentació pública de resultats que està prevista pel 14 de setembre, on es donaran a conèixer els projectes guanyadors que s’executaran l’any vinent.

Darrera actualització: 22.06.2023 | 17:07