La ciutadania i entitats de Gurb presenten fins a 32 propostes en la primera edició dels pressupostos participatius

Dilluns, 13 de desembre de 2021 a les 00:05

La ciutadania ha tancat aquesta primera gran fase del procés de participació dels pressupostos participatius assolint la xifra de presentació de fins a 32 propostes de projectes. Aquestes propostes, que han estat lliurades tant a títol individual com en nom d'una entitat en alguns casos, s'emmarquen en diferents àmbits temàtics com ara la via pública, infraestructures i recursos diversos o cultura. També s'han presentat propostes, per exemple, en relació amb els equipaments públics de Gurb.

Aquest primer exercici de participació ciutadana ha servit per fer una primera detecció de necessitats que posa sobre la taula les demandes i neguits de la ciutadania, i a l'hora permet verificar la motivació participativa d'aquesta i dels seus diferents col.lectius com ara els infants i joves, la gent gran. les associacions, etc.

Acabada la fase de generació de propostes, ara s'obre un període en que els tècnics municipals valoraran cadascuna d'elles, validaran si s'ajusten als criteris del procés i en faran la corresponent valoració econòmica. Aquest procés, que s'allargarà del 3 de desembre al 17 de gener comptarà amb la comunicació, si cal constant i personalitzada, amb cadascun dels proposants i per acabar d'acotar i acordar la descripció dels diferents projectes.

Dels projectes sortints, validats, valorats econòmicament i acordats amb cadascun dels proposants, en sortirà un llistat que serà primerament sotmès a priorització per part de la ciutadania en un taller que se celebrarà el proper 24 de gener a la Sala de Cultura de l'Ajuntament. I, finalment els projectes finalistes que seleccioni la ciutadania seran votats del 21 de febrer al 7 de març.

L'Ajuntament vol agrair, públicament l'interès i la participació de tothom que ha destinat el seu temps a la redacció de propostes de millora del municipi i encoratja a tota la ciutadania a seguir vinculada al procés participatiu de cara a la selecció i votació de les diferents propostes.

Darrera actualització: 22.12.2021 | 08:13