La gurbetana Montse Homs guanya el 39è. Premi Guillem Cifre de Colonya

Dilluns, 27 de juliol de 2020 a les 00:00

Arrecades d’avellaner és el títol del llibre de Montse Homs Aumatell que l’ha feta guanyadora del 39è. Premi de Narrativa Infantil i Juvenil Guillem Cifre de Colonya. Malauradament, i a causa de la crisi sanitària, no hi haurà cap acte públic de lliurament del premi.

Montse Homs va néixer a Gurb el 1960. Ha estat mestra durant més de trenta anys durant els quals va publicar Els Murris, un material per a l'aprenentatge de la lectoescriptura que inclou dotze contes literaris. També ha publicat contes a la revista Cavall Fort i en aquest moment està preparant un recull de poemes. S'ha format com a escriptora a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès.

L’obra Arracades d’avellaner, de l’escriptora i professora Montse Homs Aumatell, ha estat la guanyadora de la 39a. edició del Premi de Narrativa Infantil i Juvenil Guillem Cifre de Colonya, dotat amb 7.000 euros.

El jurat n’ha destacat “la poeticitat de la llengua, la riquesa de les descripcions, el bon enllaç dels diversos recursos literaris utilitzats, la versemblança dels ambients creats encara que siguin imaginaris i, especialment, la capacitat de l’autora de combinar fantasia i realitat en línia amb la millor literatura infantil universal, a alguns models de la qual l’obra fa referència amb gran eficàcia i discreció”.

El Premi Guillem Cifre de Colonya distingeix novel·les en llengua catalana adreçades a infants i joves de 8 a 14 anys. Enguany s’hi havia presentat un total de 31 obres.

El jurat estava format per l’editora Sara Moyano i l’escriptor Pere Martí, en representació d’Editorial Barcanova; l’escriptor Miquel Rayó, i el filòleg i professor de la Universitat de les Illes Balears Jaume Guiscafrè.

L'edició d'enguany ha tingut una alta participació. S'hi han presentat un total de 31 obres procedents de Catalunya i Illes Balears, amb una bona mostra de diversitat temàtica. Des de la seva primera edició l'any 1981, el Premi Guillem Cifre de Colonya ha donat suport a la literatura infantil i juvenil en català i ha publicat trenta-sis obres. La majoria d'aquestes obres han esdevingut lectura habitual dels lectors més joves, i han format part també de la selecció de llibres amb què treballen els centres educatius de l'àmbit de la nostra llengua.

Enhorabona i moltes felicitats!

Darrera actualització: 11.09.2020 | 10:44