L'Ajuntament de Gurb ja disposa d'una bicicleta elèctrica

Divendres, 19 de novembre de 2021 a les 00:00

L'Alcalde de Gurb, Josep Casassas i el Regidor de Medi Ambient Pere Miralpeix, van assistir dimarts 16 de novembre a l’acte de lliurament de bicicletes elèctriques per a policies locals i serveis municipals. L'acte va estar presidit pel diputat de l’Àrea d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona, Xesco Gomar. Aquest any, s’atorguen 96 bicicletes a 79 municipis de la província corresponents als anys 2020-2021.

La trobada, que va tenir lloc a la Plataforma de Distribució Logística (PDL) de la Diputació de Barcelona, a Montcada i Reixac, va comptar amb l’assistència d’alcaldes i alcaldesses, edils i personal tècnic municipal d’una trentena de localitats barcelonines. L’acte de lliurament va anar acompanyat d’una explicació tècnica sobre el funcionament i manteniment de la bicicleta elèctrica lliurada, a càrrec The Bike Alliance (en breu, estarà disponible al web de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona un vídeo explicatiu per a un correcte ús i manteniment de la bicicleta elèctrica).

Més de 800 bicicletes per als ens locals

El programa de cessió de bicicletes als ens locals es va posar en marxa el 2008 per a les policies locals i el 2009 es va estendre a altres serveis municipals. Des del 2012, les bicicletes que se cedeixen són elèctriques. En aquests 14 anys de programa, amb el lliurament d’aquest any, s’han repartit 808 bicicletes (644 elèctriques) a 229 ajuntaments i a nou ens supramunicipals (consells comarcals, entitats municipals o mancomunitats): 639 de les quals per a serveis municipals i 169 per a les policies locals. Pràcticament la meitat dels municipis que han estat receptors, el 49%, tenen una població inferior als 5.000 habitants (segons dades poblacionals del 2020).

Durant l’acte de lliurament, el diputat Xesco Gomar va destacar que “la implantació del programa està comportant un estalvi important de tones de CO2 anuals a l’atmosfera”. Aquesta iniciativa s’emmarca dins de la línia estratègica de la Diputació de Barcelona de fomentar la mobilitat sostenible i d’una política de lluita contra el canvi climàtic.

Darrera actualització: 19.11.2021 | 10:45

Imatges