L'Ajuntament de Gurb posa en marxa els primers pressupostos participatius

Dimarts, 26 d'octubre de 2021 a les 00:00

Gurb tindrà per primera vegada pressupostos participatius. Què faries amb 70.000€ per millorar el poble? Participa del procés a decidimgurb.cat!

L’Ajuntament, amb aquesta aposta clara de fer partícip de les decisions polítiques al municipi als ciutadans i les ciutadanes de Gurb, donarà el tret de sortida a aquest projecte innovador a partir d’aquest mateix mes d’octubre. 

I ho farà dotant d’una partida de fins a 70.000€ perquè ciutadans a títol individual, entitats, comerços o demés empreses ubicades a Gurb puguin presentar propostes de millora i transformació del municipi.

Si bé el procés tindrà el web decidimgurb.cat com l’espai de referència informatiu i de participació, l’execució del projecte combinarà tant les vies telemàtiques com les presencials en totes les seves fases. En aquest hi podran presentar propostes totes les persones empadronades a Gurb, amb independència de la seva edat, i en la fase de votació sí que podran participar aquelles que tinguin 16 anys o més.

Els pressupostos participatius tindran el punt de partida en la sessió informativa que se celebrarà el 27 d’octubre a les 19:30h i a la Sala de Cultura de l’Ajuntament. En aquesta, es presentaran les diferents fases i detalls del procés i s’aclariran els dubtes que els assistents vulguin traslladar. En acabat, se celebrarà un taller de generació de propostes, les quals seran registrades a posteriori. Durant un mes i una setmana la ciutadania podrà presentar propostes, i aquestes seran validades en fases posteriors pels serveis tècnics municipals en funció d’una sèrie de criteris i condicionants. Un cop validades totes elles, es portarà a terme una campanya de comunicació per difondre-les, i finalment seran votades per la ciutadania del 21 de febrer al 7 de març.

L’Ajuntament ha habilitat una sèrie d’activitats que intensificaran la difusió i la crida a la participació especialment en determinats col·lectius com ara infants i adolescents, botiguers, entitats,...i, a més a més, constituirà una comissió de garanties oberta a la participació de la ciutadania per tothom qui s’hi vulgui implicar més tot vetllant per la bona marxa del procés.

D’aquesta manera, l’Ajuntament anima a tot ciutadà o ciutadana de Gurb a participar del procés en les seves diferents fases i a implicar-se al màxim per millorar i transformar el municipi. Tota la informació del procés es podrà anar seguint, de manera permanent i com avançàvem anteriorment, a decidimgurb.cat, a les xarxes socials, i a partir de tota la sèrie d’elements de difusió oflline que es posaran en marxa properament.

Podeu presentar les vostres propostes telemàticament mitjançant un formulari a la plataforma decidim Gurb, i presencialment a les oficines de l'Ajuntament de Gurb i al Punt Jove.

Darrera actualització: 04.11.2021 | 14:30