L’Ajuntament recull el segell Infoparticipa

Dimarts, 10 de maig de 2022 a les 10:00

Un any més, el portal web de l’Ajuntament de Gurb ha aconseguit el segell Infoparticipa 2021 a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, concedit per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el passat 9 de maig de 2022.

L’alcalde, Josep Casasssas va recollir el segell Infoparticipa en un acte celebrat al Rectorat de l’Autònoma al campus de Bellaterra. Gurb ha estat una de les 150 institucions locals, entre els 136 ajuntaments, 11 consells comarcals i 3 diputacions, que s’han fet creditors d’aquesta distinció per les seves bones pràctiques de comunicació i informació durant l’any.

A l’hora d’avaluar la qualitat i transparència de la informació que ofereixen els webs municipals, el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB té en compte 52 indicadors. Els criteris giren al voltant de que la informació sigui “veraç i objectiva, perquè es pugui conèixer l’actuació i el funcionament de l’Administració pública i exercir el control d’aquesta actuació”, que es difongui de manera constant i s’actualitzi, que sigui accessible i comprensible i que la seva consulta sigui àgil i ràpida.

Gurb ha renovat el segell Infoparticipa, en aquesta ocasió amb una bona puntuació assolint 45 dels 52 barems analitzats, el que significa un 87% de compliment en aquesta avaluació.

El mapa InfoParticipa és una eina que valora la qualitat i transparència del web municipal.  Impulsat pel LPCCP de la Universitat Autònoma de Barcelona des del 2012 per fomentar la transparència i la qualitat de la informació de les administracions locals.

L’Ajuntament agraeix l’esforç i la implicació de tot el personal per millorar en l’àmbit de la transparència. “Seguirem treballant per millorar la informació pública”

Podeu trobar més informació al web Mapainfoparticipa

Darrera actualització: 10.05.2022 | 11:35