Les dades a Osona segueixen sent molt preocupants

Dijous, 18 de març de 2021 a les 00:00

El relaxament de les mesures, el cansament i la percepció de “no perill” fa augmentar els casos considerablement. Sobretot en cercles propers: familiars, escoles, instituts...

A Catalunya tot i que sembla que la situació amb la pandèmia ha millorat les dades epidemiològiques no són bones. El risc de rebrot a Catalunya és 195, tot i la baixada encara estem per sobre el nivell que es considera alt. A la Catalunya Central estem a 312!

Des del passat dilluns 15 s’han establert noves mesures que es preveu que puguin fer empitjorar la situació. La soca britànica  s’ha consolidat i és molt contagiosa. Es recomana continuar extremant les precaucions, per no arribar a una quarta onada de forma sobtada.

No oblidem la fórmula Distància + Mans + Mascareta i Ventilació! I recomanem evitar les trobades socials fora del nostre grup bombolla.

La corba de baixada de nous positius s’ha aplanat molt en les darreres setmanes i la RT ha tornat a pujar situant-se de nou per sobre d’1.

Les UCIs estan molt plenes i també s’omplen amb altres patologies. La Catalunya Central, a banda de l’Alt Pirineu, és la zona del país on la incidència de la Covid-19 és més alta. En els últims 7 dies torna a pujar a Osona i la tendència en augment continua a la Catalunya Central.

Actualment, la població de menys de 30 anys és la que està més afectada i no disminueixen les hospitalitzacions a UCI. A Osona el 17 de març hi ha 8 persones ingressades a l’UCI.

Darrera actualització: 18.03.2021 | 14:57