Les Escoles de Gurb celebrem el centenari amb el pregó de Festa Major

Dilluns, 20 de novembre de 2023

El Consell d'Infants va ser l'encarregat de pronunciar el pregó de Festa Major d'aquest 2023, centrat en el centenari de Les Escoles de Gurb

El pregó de Festa Major d'aquest 2023 va transportar el municipi de Gurb a l'any 1923, l'any de fundació de Les Escoles de Gurb, en un acte emotiu marcat pel paper del Consell d'Infants, que va ser l'encarregat de trenar l'acte que va encetar la nostra Festa Major. 

L'acte central de Festa Major va omplir el pavelló municipal de Gurb per celebrar el centenari de Les Escoles, que tanquen aquest 2023 el seu centenari de vida acadèmica al nostre municipi. Va ser un acte que va traslladar directament a tots els assistents, com si es tractés d'una màquina del temps, un segle enrere, rememorant anècdotes i moments que ens han acompanyat durant tants anys.

En l'acte també es van presentar les noves figures festives que ha estrenat l'escola, com els gegants (l'Andreu i la Cervellina), el follet Roc, la patufeta Esperança o el dimoni Satapont. Revelacions i moments com aquests van ser dels més gaudits de la nit, que, com no podia ser d'altra manera, va cloure's presentant els pubills de Gurb d'aquest 2023. 

Maria Terricabras i Biel Roca van agafar el relleu dels pubills del 2022 i van encetar una Festa Major que tot just ha fet que començar i que ens té preparades moltes activitats i molta rauxa durant aquestes pròximes setmanes. 

Darrera actualització: 6.12.2023 | 17:12