L'Espai Activa't de Gurb, declarat nou SAIAR

Dimecres, 5 d’abril de 2023

La incorporació de l'Espai Activa't de Gurb al Servei d'Atenció Integral en l'Àmbit Rural permetrà crear set noves places públiques al nostre municipi.

L'Espai Activa't de Gurb va rebre aquesta passada setmana la categoria de Servei d'Atenció Integral en l'Àmbit Rural (SAIAR), que l'acredita com un equipament per a gent gran que disposa d’espais diferenciats per oferir els serveis assimilables als d’un centre de dia i altres zones i que permetrà que aquest rebi finançament directe del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya. 

Aquesta decisió no ha afectat només a Gurb, ja que en la mateixa concessió també s'hi van incloure els Espais Activa't de fins a cinc municipis osonencs més: Sant Julià de Vilatorta, Santa Eugènia de Berga, Sant Quirze de Besora, Olost i Viladrau. La incorporació d'aquests espais dins de l'entorn del SAIAR permetrà crear un total de 54 places públiques més a la comarca, de les quals 7 es destinaran directament a Gurb. 

La demanda de places públiques havia estat un reclam històric per part dels consistoris, i ha estat molt ben rebut a Gurb, ja que suposarà una gran millora per als usuaris de l'Espai Activa't. En aquest sentit, els SAIAR faciliten que la gent gran que viu en determinades zones pugui seguir vivint al seu domicili i alhora tingui cobertes les necessitats d’atenció que requereix.

Darrera actualització: 13.04.2023 | 13:46