L’Institut més a prop

Dilluns, 29 de novembre de 2021 a les 09:00

El passat dilluns 22 de novembre es va publicar la licitació de l’Institut de Gurb. Una obra molt esperada per la comunitat educativa del municipi.

El Departament d’Infraestructures de la Generalitat va fer públic la licitació de les obres per a la construcció del nou Institut de Gurb. Totes aquelles empreses interessades en l’execució de l’equipament poden presentar les seves ofertes fins al 10 de gener de 2022.

Josep Casassas, alcalde del municipi, valora molt positivament la inversió aconseguida de prop 6 milions d’euros, tot i que recordava “estem contents, però arriba molt tard. El compromís per fer-lo realitat es remunta a un acord del govern de l’any 2017”.

El futur centre tindrà 3 línies d’ESO i substituirà l’actual, que fa més de 10 anys que està en cargoles al carrer de l’Olivera. La inversió total del Departament d’Educació serà de 5.674.915,57 (IVA inclòs), i una vegada s’hagin adjudicat les obres a una de les empreses candidates, disposarà de 16 mesos per executar-les. Per la seva banda, el consistori es farà càrrec de la construcció del vial d’accés amb una inversió prevista de 300.150,63 euros, IVA inclòs.

Des de l’Ajuntament de Gurb es valora molt positivament que s’hagi desencallat un projecte tan necessari com imprescindible, i en el mateix Ple de dilluns tots els grups celebraven “per fi” la licitació de l’obra. “Una obra essencial per l'educació i formació dels joves de Gurb i dels pobles veïns", tal com destacava l’alcalde.

L’Institut de Gurb és un centre d’ensenyament secundari que acull alumnes de Sant Bartomeu del Grau, Santa Eulàlia de Riuprimer, Muntanyola i Gurb principalment, tot i que també té alumnes provinents d’altres poblacions com de la ciutat de Vic. El centre va iniciar la seva activitat el curs 2010-11 amb dues línies de 1r d’ESO. Actualment, té al voltant de 300 alumnes i 30 professors, i ofereix estudis de 1r fins a 4t d’ESO.

Darrera actualització: 29.11.2021 | 10:52