Manifest de l'AMI Diada 2021

Divendres, 10 de setembre de 2021

Enguany, la Diada de l’11 de setembre ens continua unint amb un objectiu comú: fer la república catalana. Cada any, i ja en fa 10, ens manifestem per la independència i avui el nostre desig de llibertat continua ben vigent.

L’escenari post-pandèmia és nou i ple d’interrogants, que se sumen als reptes que tenim com a societat però hi ha un aspecte que no ha canviat: continuem volent la independència. Durant tot aquest temps, ens sentim orgullosos del nostre bagatge: la força del món local i el seu paper imprescindible en la construcció d’un moviment imparable que aplega la força de la gent. La valentia i treball constant dels alcaldes i alcaldesses que estan al costat de les persones, que recullen la seva voluntat per assolir un nou país. Una idea que ens segueix emocionant, que ens segueix impulsant a treballar dia a dia pel nostre país, la nostra gent, la cultura i la llengua que ens és pròpia.

Tot el que hem fet al llarg d’aquests 10 anys ens empeny amb orgull a continuar treballant per assolir la república catalana, sense renunciar a res. I sense renunciar, sobretot, a la llibertat i a la justícia, que se’ns ha negat a causa de la repressió i a causa d’un estat demofòbic que ha utilitzat totes les eines per eradicar un anhel legítim d’assolir un nou estat. Un dret recollit a tots els tractats internacionals.

La participació de la gent i dels municipis en el futur de la república catalana passa també per la unitat, treballant dia a dia amb la nostra gent, assolint consensos i deixant de banda els colors polítics. Això és el que fem dia a dia als nostres pobles i ciutats i això és el que també fem per al nostre país, perquè només des de la unitat del moviment independentista es podrà arribar a la victòria.

Avui, cada llar i cada poble està vivint les conseqüències, en més o menys mesura, de l’era post-pandèmia i gestionant els interrogants que aquesta nova situació ens porta, a tots els nivells. Malgrat aquesta realitat canviant, que ens ha fet conviure cada dia amb dubtes i incògnites, als nostres cors hi ha una idea que persevera: volem un país millor per als nostres fills i filles, per a les generacions futures. I per aquest motiu, no defallim. Amb tot aquest temps, hem après també a empoderar-nos, a saber que podem canviar les coses, a saber què és la força de la gent. I aquest és un valor que també hem de traslladar cap al futur. Per tant, hem de continuar.

Continuar vol dir reconstruir, redissenyar i planificar el que volem, des d’on som, i cap a on anem. Ja coneixem la repressió, amb els judicis, la presó, l’exili, totes les conseqüències que hem viscut i de les quals els alcaldes i alcaldesses no n’han quedat exempts. També ho han viscut de primera mà ciutadans anònims que han patit les represàlies a la seva pròpia pell. Però no defallirem.

Continuarem amb il·lusió per aconseguir la república catalana, perquè volem la llibertat, volem decidir, volem construir el futur. I volem totes les eines pròpies d’un estat per fer-ho. Un país nou que també haurà d’afrontar vells i nous reptes –futures pandèmies, la situació climàtica del nostre planeta, les desigualtats creixents a nivell econòmic, la democràcia en perill en moltes zones del nostre món–. Però el que ens defineix és la il·lusió, sabent del cert que un nou país lliure és l’eina més preuada per construir entre tots i totes un futur millor.

Avui, Diada nacional del nostre país, és el nostre moment per dir ben alt i clar, un cop més i tants com calgui, que no defallirem i que volem la república catalana.

Que tingueu una bona Diada 2021

Visca Catalunya Lliure!

Darrera actualització: 13.09.2021 | 18:23