Més de 1.900 participants en les jornades Càpsula

Dimecres, 15 de març de 2023 a les 17:00

Les jornades educatives van recuperar la presencialitat amb molt bona participació al llarg dels tres dies que va durar el saló d'orientació acadèmica.

Després de dos anys en format virtual, les jornades d'orientació acadèmica i professional Càpsula van recuperar el passat 1, 2 i 3 de març la presencialitat amb la novena edició celebrada al recinte firal del Sucre de Vic. Novament, van estar organitzades conjuntament per l'àrea de Joventut del Consell Comarcal d'Osona i els Serveis de Joventut de la comarca.

El retorn a la presencialitat va arribar amb 22 estands els quals ensenyaven la diversa oferta educativa que té la comarca, i per la qual van passar uns 1.900 joves de 4t ESO, PFI i Formació alternativa (joves de 15-16 anys) dels diferents centres educatius de la comarca.

Com a novetat d'enguany, la tarda de dijous va estar oberta al públic general i es van oferir xerrades per a famílies i professionals, a més, també es va innovar amb diferents activitats destinades a l'autoconeixement i el benestar emocional. Durant els tres dies que van durar, les jornades van estar plenes d'activitats per tal d'oferir a l'alumnat diferents eines perquè puguin decidir els seus futurs estudis i conèixer el ventall d'oferta post-obligatòria que es pot cursar a Osona.

Entre altres, es van realitzar: xerrades per treballar el positivisme i la voluntat per superar canvis, taules rodones amb joves que han seguit diferents recorreguts acadèmics i xerrada presentant les professions emergents. També hi va haver diversos professionals oferint punts d'orientació personalitzada on durant els dies de fira es feien assessoraments de forma individualitzada.

Les jornades Càpsula no s'acaben en aquests 3 dies sinó que es podran trobar diferents accions repartides per la comarca durant el mes de març i permanentment a la web de Càpsula [osonajove.cat/capsula] que segueix en funcionament i actualitzada, per tal que esdevingui una eina clau per l'orientació acadèmica a la comarca durant tot l'any.

Darrera actualització: 23.03.2023 | 21:02