Més de 3.000 persones assisteixen a les Jornades Càpsula

Dijous, 1 de febrer de 2024

La desena edició de Càpsula va tenir lloc els dies 24 i 25 de gener. Les jornades d’orientació acadèmica i professional les organitzen l'àrea de Joventut del Consell Comarcal d’Osona i els Serveis de Joventut de la comarca.

El recinte firal del Sucre de Vic va acollir durant els matins dels dos dies la visita de més de 2.700 joves de 4t ESO, cicles formatius i alumnat d’altres centres formatius postobligatoris, provinents dels diferents centres educatius de la comarca. Enguany ha estat el primer en què les universitats han participat en les jornades, incloent-hi així al jovent que cursa Cicles Formatius i Batxillerat, i ampliant d’aquesta manera l’oferta formativa postobligatòria.

A la tarda del dia 25 hi han assistit unes 450 persones, que van poder participar en les xerrades sobre els Itineraris educatius després de l'ESO i les beques a què es poden optar.
Les persones que hi han assistit han trobat la diversa oferta educativa postobligatòria que té la comarca, organitzada en més de 30 estands, distribuïda en Formació Professional, Batxillerat, Universitat i altra oferta formativa. Als estands s’ha ofert exhibicions i explicacions per l’alumnat, el professorat i les famílies. 

A més, s’hi han proposat activitats destinades a l'autoconeixement, la presa de decisions i el benestar emocional. La participació en aquestes ha resultat engrescadora, establint-se com un eix vertebrador de les jornades.

Les temàtiques de les xerrades realitzades durant el matí han estat, d’una banda, adreçades a reflexionar sobre la importància de la presa de decisions en els itineraris personals, mirant de descobrir les claus per poder escollir amb seguretat. Tanmateix, s’ha abordat l’àmbit de la Mobilitat internacional per tal de donar a conèixer les interessants alternatives existents.

Darrera actualització: 1.02.2024 | 17:14