Més de 400 participants en la baixada de teies de Gurb

Dilluns, 19 de desembre de 2022 a les 18:00

El cap de setmana va aglutinar diverses activitats amb molt bona participació, com la Fireta de Nadal, el Matinal Solidari i la tradicional baixada de teies.

Cap de setmana farcit d'activitats, tradició i solidaritat a Gurb, amb tres propostes d'allò ben diferents que van omplir de moviment i persones tot el municipi. Des de les 10 del matí i fins ben entrada la nit, el bullici va fer-se notar al municipi, que va poder gaudir d'una de les seves tradicions més característiques: la baixada de teies. 

Al matí, la plaça U d'Octubre i la plaça de l'Amistat van acollir dues propostes assenyalades per aquestes dates, la Fireta de Nadal i el Matinal Solidari per La Marató de TV3, respectivament. Ambdues activitats van allargar-se durant tot el matí, amb un flux constant de gent que s'acostava a prendre-hi part. 

El Matinal Solidari a favor de la Marató de TV3 va ser l'activitat que més varietat de propostes va portar, amb sessions d'spinning, zumba, ball en línia o activitats i treballs manuals per als més menuts durant tot el matí. L'aportació mínima per participar-hi era de 5 euros per persona, destinant-los tots a la causa solidària. Ja en acabar, el Grup de Ball de Gurb va oferir una demostració a tots els assistents. 

 

Foc i tradició en la baixada de teies

L'activitat central de la jornada, però, va arribar a partir de les 3 de la tarda amb la tradicional baixada de teies des del turó del Castell de Gurb fins a la plaça U d'Octubre. La primera trobada va ser a les 3 de la tarda a la plaça del Triangle, però no es van encendre fins a les 6 de la tarda, ja de fosc. 

Fotografia: Montse Faro

Resseguint la baixada des del turó i fins al pla de les Bruixes, on es va fer la primera parada, es podia gaudir de la imatge del seguici de teies enceses i portades per als prop de 400 participants que van prendre-hi part

Vora dos quarts de 8 del vespre, el grup de teiers va arribar al seu destí final, la plaça U d'Octubre, on es va concentrar el final de festa. Després d'encendre el gran teiot, prop d'unes 330 persones van poder gaudir d'un sopar d'entrepà de botifarra que destinava tots els beneficis a Osona Contra el Càncer.

En total, entre inscripcions i entrepans es van recaptar 2.470,55 €, tots ells destinats a l'entitat osonenca.

 

Totes les propostes repartides durant tot el dissabte, tant pel municipi com per tot el dia, van acostar encara més l'esperit nadalenc al nostre municipi, alhora que es va tornar a gaudir d'una tradició també assenyalada i fixada en dates pròximes a Nadal.

Darrera actualització: 19.12.2022 | 16:23