“Mort a les cunetes” a Gurb

Dimecres, 15 de setembre de 2021 a les 00:00

L’obra de teatre que ret homenatge a les víctimes de la repressió franquista.

Aquest divendres arriba al teatre del Molí de l’Esperança “Mort a les cunetes”.  Un muntatge teatral que narra la història de l’afusellament de nou republicans acusats de rebel·lió i sedició. Un d’ells va poder escapar i explicar-ho. Els fets van tenir lloc la mitjanit del 9 de febrer de 1939 quan els van treure de la presó de Manresa.

El muntatge és obra de David Pintó i Joan Valentí, que reconstrueixen aquesta història amb la força de la paraula i la música en directe i que posen en escena l’actor Joan Valentí i l’acordionista Martí Marsal. A partir dels fets de la Fossa de Can Maçana, ‘Mort a les cunetes’ és un homenatge a totes les víctimes de la repressió franquista.

L’obra es desgrana a partir de cinc monòlegs que es produeixen en moments diferents, però tots en el mateix lloc de l’afusellament i explica les experiències de les persones relacionades amb aquesta injustícia. Es tracta de Jaume Ollé, emboscat a la zona i que va sentir els trets; Teresa Mabras, que tapava aquests cossos insepults quan passava per allà; Nicomedes Salguero, Guàrdia Civil que comandava l’escamot d’afusellament; Rita Soler, falangista i delatora i Josep Nin, supervivent de l’afusellament i que ha permès reconstruir la història.

L’objectiu dels autors del muntatge és “fer reflexionar des de l’humor i la tendresa” i donar a conèixer el passat “que encara és tant present”.

L’obra es recomanable a partir de 10 anys i començarà a dos quarts de nou del vespre. Es pot reserva la plaça utilitzant el Codi QR del cartell o trucant a l'Ajuntament al 938 860 166. El preu de l’entrada es de 10€.

Darrera actualització: 16.09.2021 | 08:00