Nova normativa de trànsit

Dimarts, 11 de maig de 2021 a les 00:00

D’acord amb la normativa estatal que entra en vigor avui dimarts 11 de maig, els vehicles que circulin dins del nucli urbà ho hauran de fer a 30 km/h, com a màxim.

Gurb iniciarà en breu la senyalització de la implementació dels nous límits de velocitat en vies urbanes i travessies, d’acord amb el paquet de reformes legals en matèria de trànsit i circulació de la Direcció General de Trànsit (DGT) de l’estat espanyol. A partir d’avui 11 de maig, tots els vehicles que circulin dins del nucli urbà ho hauran de fer a 30 km/h com a màxim. Aquest és el límit de velocitat que preveu per a les vies d’un carril de circulació per a cada sentit la modificació del reglament general de circulació de l’Estat espanyol que ha entrat en vigor. La normativa, impulsada des de la DGT, té per objectiu reduir els accidents i afavorir la pacificació del trànsit.

Es tracta d’una reforma del Text Refós de la Llei sobre Trànsit, Circulació de Vehicles a Motor i Seguretat Viària, que també pretén endurir en un futur les sancions contra l’ús del telèfon mòbil al volant i regular l’ús de patinets elèctrics en ciutat.

RECORDEU: A partir del dia 11, doncs, en vies urbanes s’haurà d’anar a un màxim de 20 km/h en vies que disposin de plataforma única de calçada i vorera. El màxim serà de 30 km/h en vies d’un únic carril per sentit de circulació, mentre que en vies de dos o més carrils per sentit de la circulació seguirà essent de 50 km/h.

La mesura té un objectiu doble. Per una banda, reduir la sinistralitat urbana en un 50% en deu anys seguint els objectius del Pacte Nacional per a la Mobilitat Segura i Sostenible 2021-2030 i, alhora, reduir l’impacte negatiu del trànsit en la qualitat de l’aire avançant cap a ciutats més pacificades i sostenibles.

Darrera actualització: 11.05.2021 | 10:58