Pere Aragonès visita Gurb per conèixer el projecte PRIMA

Divendres, 13 de gener de 2023 a les 18:00

El president de la Generalitat de Catalunya ha visitat els terrenys on s'ubicarà el projecte PRIMA, previst per iniciar-se durant aquest any 2023.

Visita institucional del president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, aquest matí a Gurb, on, entre altres accions, ha visitat els terrenys on s'ubicarà el projecte PRIMA de l'Institut de Recerca de l'Energia de Catalunya. Al municipi l'han rebut representants tant d'ens supramunicipals com Josep Casassas, alcalde de Gurb, qui l'ha acompanyat en tot l'itinerari pel municipi.

Aragonès ha arribat directament a l'Ajuntament de Gurb, on ha saludat a tot el personal de gestió i administració del consistori personalment. Seguidament, ha signat el llibre d'honor i s'ha fet fotografies amb el personal. En el mateix acte també se li ha fet entrega d'un llibre amb un recull històric de Gurb, a tall d'obsequi per agrair la seva visita.

Abans de visitar els terrenys del projecte PRIMA, principal motiu de la visita d'avui, el president de la Generalitat ha mantingut una breu reunió de 15 minuts al despatx d'Alcaldia, on s'han parlat de temes com la qualitat de vida del municipi o inversions previstes al municipi.

 

2023, any de la Plataforma PRIMA

Cap a mig matí, la comitiva institucional ha deixat enrere l'Ajuntament per encaminar-se cap als terrenys on aquest 2023 està previst que comencin a construir-se les instal·lacions de la Plataforma PRIMA.

Amb una inversió prevista d'aproximadament 7 milions d'euros, la plataforma impulsada per l'Institut de Recerca de l'Energia de Catalunya integrarà la recerca i aplicació d'energies renovables per afavorir la transició energètica. Enguany, la parcel·la ja prevista ha de veure com comencen les obres del que serà un complex pioner en termes de recerca i de generació d'energia verda.

En la visita també hi han participat representants del Consell Comarcal d'Osona o de l'Ajuntament de Vic, entre d'altres. Un cop sobre el terreny, els tècnics encarregats han ofert una explicació sobre el projecte a tots els assistents, per oferir més detalls sobre què aportarà aquesta iniciativa tant al país com al municipi de Gurb.

Finalment, després de la visita a l'espai reservat pel Projecte PRIMA, s'ha agraït la visita i presència del president de la Generalitat de Catalunya i s'ha donat per acabada la visita. Durant la tarda d'aquest divendres, 13 de gener del 2023, Pere Aragonès aprofitarà per visitar altres projectes i iniciatives per la comarca d'Osona.

Darrera actualització: 13.01.2023 | 16:05