Plantada Gurb

Dilluns, 25 de març de 2019 a les 00:00

Planta’m s’acomiada a Gurb amb més de 1.200 participants i 632 arbres plantats.

Aquest diumenge 24 de març s’ha celebrat a Gurb la darrera de les cinc plantades populars. D’aquesta manera, conclou el projecte Planta’m amb 10 actuacions en el territori català a les poblacions de Manresa, Mollet del Vallès, Sant Sadurní d’Anoia, Olivella i Gurb. D'una banda, s’han celebrat les acadèmies de formació per les escoles (explicació de què és un arbre, per què serveixen...) i de l'altra, s’han organitzat les plantades obertes a tota la ciutadania.

En total s’han plantat 632 arbres (de més 20 varietats autòctones) i han participat més de 1.200 persones. En totes elles ha estat present l’alcalde o alcaldessa de la població, així com els regidors i regidores de medi ambient, part important de representació d’institucions culturals i de la població.

L’acte a Gurb, ha comptat amb la presència de les següents autoritats: per part de l’Ajuntament de Gurb han assistit l’il·lustríssim alcalde el Sr. Joan Roca i Tió, el Sr. Pere Miralpeix, regidor de Governació i Medi Ambient, el Sr. Pere Molist, regidor de Cultura, el Sr. Josep Casassas, regidor d’Ensenyament de primària i Escola de Música, el Sr. Santi Bellver, regidor d’Habitatge i la Sra. Silvia Badia, regidora de gent gran; per part de la Diputació de Barcelona el Sr. Jose Luis Herrera, tècnic de medi ambient.

L’alcalde Gurb , Sr. Joan Roca i Tió, destacava “A Gurb és molt important la part medi ambiental. Hem de cuidar el país entre tots per les generacions futures. Agraïm poder participar en aquest projecte i als sponsors que han fet possible que aconseguim equipar a la zona verda d’una nova generació d’arbres per tot el municipi”. I afegia que “A Gurb hi ha una sensibilització important amb la recollida de residus. Estem intentant que el triatge es faci directament des de casa”.

Per la seva banda el Sr. Jordi Cardoner, conseller delegat de Verd Natura va “Donar les gràcies a més de 1.000 persones que ens han acompanyat aquestes tres setmanes. Una experiència que replicarem el proper any i esperem poder-ho fer a diferents províncies del territori català. Agrair a la Diputació de Barcelona, Obra Social La Caixa, Factor Energia i Veritas la confiança i el suport en el projecte, així com a les autoritats de tots els municipis que s’han involucrat de forma personal i s’han identificat a favor de la lluita contra el canvi climàtic. La prova és que tots els alcaldes i alcaldesses han agafat el ‘pic i la pala’, han cavat forat i han plantat el seu arbre”.

La plantada ha estat promoguda per Verd Natura i conduïda a través de la metodologia de la Fundació Plant-for-the-Planet, amb l’assistència del conseller delegat de Verd Natura el Sr. Jordi Cardoner i el Sr. Xavier De Caso, secretari del patronat de Plant-for-the-Planet. Han participat en aquesta cinquena plantada una cinquantena de nens amb les seves famílies i s’han plantat quaranta arbres de fins a set varietats autòctones. Els nens també han pogut participar en un concurs de dibuix sota el lema: “El món que vols” en el que han il·lustrat com els agradaria que fos el món en un futur.

Després de la plantada, com a cada acte, els nens i nenes han esmorzat un Sn

Darrera actualització: 09.03.2020 | 00:19