Prova d'avís de Protecció Civil aquest dijous a Osona

Dimarts, 25 d'abril de 2023 a les 16:00

Aquest dijous, 27 d'abril, Protecció Civil provarà el nou servei d'avisos directes al mòbil en casos d'extrema emergència. Per rebre'l cal donar-se d'alta.

Les comarques de Girona i de la Catalunya Central, entre les quals hi ha Osona i Gurb, rebran aquest dijous un avís d'alerta per situacions d’emergència greu a través d'un missatge als telèfons mòbils de la població afectada durant el matí.

Aquest nou sistema d'alertes de Protecció Civil és d'obligat compliment per la Directiva 2018/1972 del Parlament Europeu i està pensada per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se d'una emergència, catàstrofe o accident greu.

Aquest és un sistema que s'espera que s'utilitzi en comptades ocasions, però que pot tenir un gran impacte social pel fet de tractar-se d'un missatge de difusió massiva. En el cas d'Osona i de Gurb, aquesta prova està prevista per aquest dijous a partir de les 11 del matí.

Un cop rebut l'avís, des de Protecció Civil s'ha obert un qüestionari per valorar si s'ha rebut correctament el missatge als telèfons mòbils. En tractar-se de la prova per aquest nou servei, la participació en aquesta enquesta és clau per comprovar el funcionament correcte del sistema. Per tal de participar en la prova, en el portal web de Protecció Civil trobareu tant les preguntes freqüents com el tutorial per donar-se d'alta i l'enquesta per respondre després de la prova de dijous.

Darrera actualització: 25.04.2023 | 14:30