Recomanacions per a l'obertura d'establiments, locals i comerços de menys de 400 m2

Dilluns, 11 de maig de 2020 a les 00:00

En els documents adjunts els comerços i establiments trobareu un PDF amb cartells que us poden ser útils.

Des del passat dilluns, 4 de maig, s’autoritza la reobertura al públic dels locals i establiments de comerç minorista (botigues) i de serveis professionals (reparacions, perruqueries i centres d’estètica, etcètera), inclosa la restauració i l’hostaleria per fer plats per emportar, amb determinades condicions de seguretat.

A la imatge adjunta també trobareu un documento on es recullen les principals preguntes relatives a les condicions de seguretat i altres generals per a aquesta reobertura.

Aquestes condicions no afecten l’activitat comercial que ja estava permesa inicialment per l’estat d’alarma (alimentació, productes de primera necessitat i farmàcies).

A més, la infografia és molt didàctica i resumeix les recomanacions principals, que enumerem a continuació:

  • La clientela ha de ser atesa de manera individual: una única persona per professional.
  • S’ha d’establir un sistema de cita prèvia.
  • S’ha de garantir una distància mínima de 2 metres entre professional i clientela i d’1 metre si hi ha elements de protecció com mampares.
  • La distància entre la clientela ha de ser de 2 metres.
  • Si no es pot mantenir la distància interpersonal, com a les perruqueries o als serveis de fisioteràpia, és obligatori l’ús de mascaretes.
  • No poden obrir els locals i establiments que estiguin als centres comercials.
  • S’estableix un horari d’atenció preferent per a les persones més grans de 65 anys: de 10 a 12 hores i de 19 a 20 hores.
  • Els bars, les cafeteries i els restaurants poden realitzar serveis de lliurament a domicili o recollida per part del client a l’establiment. No es pot consumir a l’interior del local. S’ha de fer comanda prèvia per telèfon o en línia i s’ha d’establir l’hora de recollida.
  • A les botigues de roba o arranjaments només pot entrar a l’emprovador una persona i s’ha de netejar després de cada ús.
  • Els locals i establiments han de fer neteja i desinfecció 2 cops al dia.
  • Les persones diagnosticades o amb simptomatologia compatible amb la COVID-19 (tos, febre, dificultat respiratòria) o les que convisquin amb persones diagnosticades i amb símptomes, s’han de quedar a casa en aïllament domiciliari.

Per a més informació, consulteu canalsalut.gencat.cat/coronavirus

Darrera actualització: 11.05.2020 | 17:33