Reglament de la Llei de facilitació de l'activitat econòmica

Dilluns, 11 de juliol de 2022 a les 00:00

El Govern ha fet una aposta per reduir la burocràcia i facilitar l'activitat empresarial a Catalunya que generarà un estalvi de més de 44,4 milions d’euros.

El Govern va aprovar el Decret que desenvolupa mesures per reduir les càrregues burocràtiques, defineix els serveis proactius a l'empresa, basats en la gestió i l'anàlisi de les seves dades; i detalla el model de relació entre l'empresa, els autònoms i professionals, i les administracions. Aplica el principi "Once Only" pel qual empreses i autònoms només hauran d'aportar una vegada les seves dades en tots els seus tràmits amb totes les administracions catalanes.

Preveu agilitzar especialment aquells projectes empresarials considerats estratègics per a l'economia catalana, que durant en els propers anys seran "de caràcter industrial o de serveis a la producció". Amb la concreció d'aquest nou marc normatiu, el Govern agilitzarà durant els propers anys la implantació d'inversions que permetin reindustrialitzar el país.

El nou decret preveu que beneficiarà a unes 564.000 empreses i 362.000 autònoms catalans i instaurarà l’aplicació total del contacte telemàtic amb les administracions, l’aportació una sola vegada de les dades necessàries per a completar els tràmits i la priorització, sempre que es pugui, de la comunicació per sobre de la llicència.

Aquesta simplificació dels tràmits, a més d'estalviar grans quantitats de temps, també generarà un estalvi de 44,4 milions d’euros i entrarà en vigor de manera efectiva a partir del pròxim 25 de juliol. 

Darrera actualització: 11.07.2022 | 20:38