Subvencions per a vehicles elèctrics i punts de recàrrega

Dilluns, 4 d'octubre de 2021 a les 09:00

L’Institut Català d’Energia obre la convocatòria de subvencions per a vehicles elèctrics i punts de recàrrega elèctrica.

Des del dia 2 d’octubre fins al 31 de de desembre de 2023 es poden demanar ajudes a l’Institut Català d’Energia per a l’adquisició de vehicles elèctrics i infraestructures de recàrrega de vehicles elèctrics (MOVES III). Aquests ajuts els poden demanar les persones físiques majors d’edat, les persones físiques que desenvolupin activitats econòmiques, les persones jurídiques i les comunitats de propietaris. La quantia de la subvenció pot oscil·lar entre els 1.100€ i els 9.000€ en funció del tipus de vehicle elèctric adquirit, i d’altres variables com són el desballestament d’un vehicle antic, persones físiques o professionals amb mobilitat reduïda, etc. D’altra banda, les ajudes per a punts de recàrrega elèctrica oscil·len entre el 30% i el 80% del cost de la infraestructura en funció del tipus de beneficiari.  

Des de l’Ajuntament de Gurb es recomana que aquells ciutadans/es que desitgin sol·licitar aquestes ajudes ho facin en el menor temps possible, ja que la convocatòria finalitzarà quan s’acabi el pressupost previst. De fet, la dotació total del MOVES III a Catalunya és de 65.787.765,00 €, però es preveu un allau de sol·licituds en les properes setmanes.

L'Ajuntament ha sol·licitat un punt de recàrrega ràpid i un de semi ràpid per poder instal·lar a Gurb. Un al recinte de l'Esperança i l'altre a la zona de la plaça de l'Amistat o a la Plaça de l'U d'Octubre.

Per més informació consultar a: MOVES III a Catalunya. Incentius a la mobilitat eficient i sostenible 2021

Darrera actualització: 06.10.2021 | 17:59