Tot a punt per la Festa Major de Gurb 2023

Dijous, 9 de novembre de 2023

Aquest divendres s'enceta el programa d'actes que s'allargarà fins a principis del mes de desembre, amb propostes per a tots els gustos i edats.

Gurb es prepara per acollir, un any més, una gran Festa Major que engalanarà i omplirà el poble de rauxa i d'activitats de tota mena des d'aquest mateix divendres, 10 de novembre, i fins al diumenge 3 de desembre, quan es tancaran més de tres setmanes de rauxa i propostes festives ben diverses. 

El segon cap de setmana del mes de novembre serà l'encarregat d'encetar el programa amb algunes propostes que mai fallen i que sempre omplen en la Festa Major de Gurb. El pregó gamberro donarà la sortida a un cap de setmana que també ens té preparats el III Ciclocròs de Gurb, l'Sketchcrawl de dibuix, el cinefòrum o el Concert Jove, amb l'actuació estel·lar de The Tyets. 

Durant la setmana del 13 de novembre també hi haurà activitats entre setmana, arribant el dimecres 15 un interessant taller per descobrir les plantes medicinals a Vespella. Ja el divendres li arribarà el torn al gran pregó de Festa Major, que enguany recaurà sobre Les Escoles de Gurb, que enceten l'any del seu centenari. També coneixerem el pubill i la pubilla de Gurb per tot aquest 2023. 

Aquell mateix cap de setmana concentrarà la majoria d'activitats del programa, que podreu trobar adjunt en aquesta mateixa notícia. Entre tots els actes de dissabte 18 i diumenge 19 hi destaquen el tradicional partit de Festa Major, la baixada de carretons (que s'estrena aquest 2023), el concert i ball amb La Selvatana, el campionat de petanca o la festa infantil amb La Tresca i la Verdesca, entre d'altres. 

El següent cap de setmana també ens té preparat un programa farcit d'activitats, sumats a la presentació del llibre del centenari de Les Escoles de dijous, sent la 8a jornada sobre el turó del castell de Gurb i el Correfoc els encarregats d'encetar el cap de setmana el divendres a la tarda. 

La recta final de la Festa Major de Gurb 2023 l'encetarà el dissabte 25 la cursa d'orientació en bici, seguit de la gran festa del centenari de Les Escoles. Ja a la tarda arribarà el campionat de botifarra (que s'estrena aquest 2023) i el sopar de Festa Major. Finalment, el cap de setmana el tancaran la caminada del Pelegrí, la cursa 'De font en font' i la Festa de la gent gran.

El final de festa arribarà el dijous 30 de novembre, amb la missa de Festa Major, el castell de focs i una nit de teatre amb l'obra 'Boeing Boeing', però encara restaran dos dies amb activitats de Festa Major en el programa: dissabte 2 de desembre, amb una nova passada de l'obra de teatre 'Boeing Boeing' i el diumenge 3, amb missa a Sant Andreu de Gurb i la darrera passada teatral d'aquesta obra de La Gronsa del Molí. 

En aquesta notícia trobareu adjunt el programa amb totes les activitats de la nostra Festa Major. Des de l'Ajuntament de Gurb us animem a gaudir al màxim de la nostra festa, sempre amb seny i amb moltes ganes de gaudir un any més d'un mes farcit d'activitats per a tots els gustos. 

Darrera actualització: 9.11.2023 | 16:45