Tot a punt per una nova Ultra Clean Marathon a Osona

Divendres, 10 de març de 2023

La cursa compta amb dos recorreguts diferents, de 30 i 60 quilòmetres, i està prevista amb sortida i arribada a Vic el dissabte 18 de març

L'Ultra Clean Marathon ultima els preparatius per celebrar una nova edició de running i, sobretot, cuidats pel medi ambient, aquest pròxim dissabte 18 de març amb sortida i arribada a Vic. Enguany la prova comptarà amb dos recorreguts diferents, de 30 i 60 quilòmetres, que recorreran bona part de la comarca i la zona de les Guilleries i el Pantà de Sau en el recorregut llarg. 

Com cada any, la prova arriba amb l'objectiu principal d'organitzar una marató per l'entorn natural de la nostra comarca, però sobretot amb la vista posada en recollir i netejar de brutícia el nostre entorn. De la mateixa manera que en passades edicions, cada corredor sortirà amb una bossa per anar recollint deixalles, que es pesaran i donaran puntuació que es valorarà en cada punt d'avituallament, com especifica el reglament. 

Cada equip de participants ha d'estar format per entre 2 i 12 persones (recorregut llarg) i entre 2 i 6 persones (recorregut curt), ja que sempre s'ha de córrer en parella. Es poden fer canvis de corredors en cada punt d'avituallament, cada 10 quilòmetres, i es disposa d'un temps total de 12 hores per completar tot el recorregut.

La participació és gratuïta, però es demana als equips que facin una donació de 300 o 600 euros (segons el recorregut) a alguna de les 50 entitats ambientals que treballen per la conservació de la natura a Catalunya.

Alhora, i per mantenir la dinàmica de ser una cursa sostenible i pensada pel medi ambient, tot el material necessari per a la correcta realització de la cursa (dorsals, avituallaments...) estaran fets amb material reciclable i sostenible, evitant generar més residus en la realització de la cursa. Trobareu tots els detalls d'aquesta iniciativa al portal web de l'Ultra Clean Marathon.

Darrera actualització: 10.03.2023 | 19:19